התאלות: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

סרטן ריאות: 200 חולים חדשים מדי חודש

בתוך עשור חל זינוק של 33% במספר חולי סרטן הריאות; בתוך שני עשורים: כמעט והוכפל מספר החולים מ-1,313 בשנת 1995 ל-2,482 בשנת 2015. האגודה למלחמה בסרטן מפרסמת נתונים לרגל יום המודעות לקידום המאבק בסרטן הריאות (5.11) עישון סיגריות הוא הסיבה למרבית המקרים של סרטן הריאות. ככל שמעשנים יותר, כך גובר הסיכון לחלות בסרטן הריאות. העישון אחראי ל-85% ממקרי סרטן הריאות בישראל. החשיפה לעישון פסיבי גורמת לעוד 2.7% מקרים, על פי מחקר של אגודת הסרטן האמריקאית. חשיפה לאזבסט, זיהום אוויר, גז ראדון וגורמים אחרים מובילים ליתר מקרי התחלואה. על פי הערכת האגודה למלחמה בסרטן, מדי חודש מתגלים בישראל למעלה מ-200 חולים חדשים עם סרטן הריאות, כ-175 מהם מעשנים כיום או עישנו עד לאחרונה. סרטן ריאות היה תמיד נפוץ יותר בקרב גברים, בין השאר בשל העובדה שגברים מעשנים יותר מנשים. עם זאת, בעשורים האחרונים, ככל שמספר הנשים המעשנות בישראל עלה, כך גם עלו מקרי סרטן הריאות בקרב נשים. נתוני הרישום הלאומי לסרטן במשרד הבריאות מראים כי בשנת...

סיבות אפשריות ומצבים דומים להתאלות

שחמת הכבד - תמונת המחשה
שחמת הכבד במשך שנים ארוכות, לא היה טיפול לנגיף הקטלני הפטיטיס C. בזכות פיתוח רפואי מתקדם, יש כיום...
ללמוד עוד על התאלות
סרטן ריאות: מיתוסים ומציאות-תמונה

סרטן ריאות הוא הסרטן הקטלני ביותר: גורם המוות מספר אחד...

מאת: ד"ר עבד...
23/10/2013
סרטן ריאות: 200 חולים חדשים מדי חודש-תמונה

בתוך עשור חל זינוק של 33% במספר חולי סרטן הריאות; בתוך שני...

מאת: מערכת zap...
04/11/2018
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל להתאלות?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

התאלות: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

לאחרונה, הופיע סהרון אדום/סגול מוגדל במעט בבסיס הציפורן באגודל, וסהרונים קטנטנים בעוד שתי ציפורניים, ביד ימין, בשמאל, סהרון קטן באגודל , וטיפת צבע הסהרונים של עוד שתי אצבעות. האם יש בכך עדות לבעיות בלב?, (הופיע במקביל לכאבים ספורדיים בלב), בעקבות מתחים.

שלום רב, לצערי אני לא מתמצא באבחון לפי סימנים בציפורניים. הסימן העיקרי שקשור לבעיות בריאות נקרא התאלות, בו יש לציפורן צורה של אלה. סימן זה מופיע המחלות ריאה שונות. כדאי להתייעץ במקרה שלך עם רופא עור.

שלום הופניתי לבדיקות עקב שינוי בציפורניים לאורך שבועות- בסיס הציפורן אדום כהה/סגלגל לאורך כחצי לפחות מהציפורן, אחכ חלק בהיר מאד חיוור. בשש אצבעות יש משליש עד אמצע הציפורן התרוממות של הציפורן, כמו בליטה מתחת לציפורן היוצרת חצי ציפורן קרובה לאצבע נמוכה וחצי רחוקה שיותר גבוהה (כמו רמפה…) . בשתיים מתוכן הזוית נשארת גבוהה וב4 אחרות בסוף הציפורן יש שוב ירידה קלה כלפי מטה. בכפות הרגליים תגובה של סינדרום רינו לקור אך בידיים ללא תלות בקור. ברקע גם כנראה IBS בת 36 במשקל 45 CRP 1.23 mg/dl- !!! ESR 32 (lab range 5-37 ANA neg RF neg dsDNA ab complement תקין cbc תקין קריאטינין תקין alk phos תקין GOT 35 u/l ( lab range 0-31 GPT 50 (lab range 0-35 בילרובין וסהכ חלבון תקין נוגדנים למחלות אוטו אימוניות יצאו תקינים קריוגלובולינים תקין כאמור- עליה קלה ב crp ואנזימי כבד מעט משתעלת בשבועיים האחרונים ללא בצקות או נפיחות מה האפשרויות לסיבות לתופעות? האם יש סיבה לחשוד בבעיה ריאתית? האם הבדיקות הנל יכולות לשלול מצב חמור או חלילה ממאיר? האם מצב ממאיר זו בכלל אפשרות שעלי לבדוק? איך? האם מניסיונך יש מצב כזה ללא מחלה? בתודה מראש, אני מאד מאד מאד לחוצה

שלום רב, סה"כ הבדיקות שלך תקינות. שינויים בציפורניים שיכולים להיות קשורים למחלת ריאה כרונית הם סימני התאלות וסימני רנו. לדעתי מה שאת מתארת לא מתאים למצבים אלה. תופעת רנו יכולה להיות משהו מבודד ללא קשר למחלה נוספת. שיעול עד כחודש אינו מעיד על מחלה ריאתית כרונית וקרוב לוודאי שיחלוף עם הזמן.

אני בת 55 עם בעיה מסתמית. התיעצנו עם 2 קרדיולוגים האם לבצע ניתוח החלפת מסתם עכשיו או אח"כ (נאמר לנו שלא ניתן לתיקון ע"י בלון). מבחינה סימפטומטית: כושר פיזי ירוד אך ללא קוצר נשימה. היו אירועי התעלפויות מספר פעמים ב 10 שנים האחרונות (בתדירות של כפעם ב 4-5 חודשים) הקרדיולוג הראשון ממליץ על ניתוח מיידי בשיקול עיקרי של לחץ ריאתי היכול לגרום לנזק בלתי הפיך. הקרדיולוג השני ממליץ לחכות בשיקול עיקרי שהיצרות בשטח 1.4 סמ"ר אינה מצריכה ניתוח מיידי. כמו כן הוא מעלה את השאלה האם הלחץ הריאתי נגרם מהמסתם מכיוון שהיצרות בשטח 1.4 לא אמורה לגרום ללחץ ברמה זו. מצ"ב תוצאות בדיקת TEE אודה לך רבות אם תוכל להרחיב בשיקולים לכאן או לכאן. 1) מסתם מיטראלי: היצרות בינונית – שטח 1.4 סמ"ר לפי P1/2; מפל מנוחה ;17/11 ממ"כ בדופק 70 ול"ד סיסטולי 90 ממ"כ; התאלות העלים, הסתיידות קלה של הטבעת. עיבוי המנגנון התת-מיטראלי; ככל שניתן להתרשם הקומיסורות לא מאוחות. אי ספיקה מיטראלית בינונית (סילון אקסצנטרי – פונה פוסטרולטרלית) 2) אי ספיקה טריקוספידלית קלה-בינונית עם טבעת 35 מ"מ ועלים עדינים; 3) שאר המסתמים תקינים. 4) תפקוד טוב של חדרי הלב. החדר הימני מורחב, ללא עדות ל-ASD; 5) הרחבה בינונית של פרוזדור שמאל (50 מ"מ), ללא קרישים או "עשן" 6) לחץ ריאתי 40+RAP. 7) טרשת קלה של האאורטה ללא מרכיבים ניידים.

רינת, 1. ירידה תיפקודית - כלומר סימפטומטולוגיה - גם בנוכחות היצרות בינונית = הטויה לניתוח. 2. אנו יודעים שהיצרות בינונית + אי ספיקה בינונית יודעים לתת תמונה משולבת שסכומה עולה על תרומתו של כל אחד בנפרד. 3. אם רוצים להיום בטוחים יותר - אקו במאמץ ייתן תשובה סופית, לא בטוח שיעשו לאור עובדת הסימפטומים ויל"ד ראתי כבסיס. 4.נראה כניתוח. 5.קשה לקבל החלטות נבונות על סמך מידע ברשת חוזר וממליץ , ולמרות המצויין לעייל, לדבוק בקרדיולוג המטפל והעוקב - הוא זה שמכיר את המקרה בצורה הטובה ביותר. 6. ליותר אינפורמציה - 03-9376701 ימית , לקביעת פגישה. בברכה, ד"ר ארז שרוני

בני בן חצי שנה עם הרחבת אגן עוד מההריון. מאז אנחנו במעקב US אצל רופא ילדים-נפרולוג. ואחרי מיפוי MAG3 שנעשה לפני 4 חודשים כאשר נמצא במיפוי שיש חסימה חלקית בגובה UPJ בצד שמאל ותפקוד סימטרי. בUS אחרון נמצא כי: כליה שמאלית באורך 6.8 ס"מ , מעט מוגדלת מודגמת הרחבה בינונית של הגביעים ללא שינוי ניכר.צורת הגביעים שמורה ללא סימני התאלות. קוטר אגן כליה שמאלית כ 17 .מ"מ הקורטקס בעובי שמור. אקוגניות והפרדה קורטיקומדולרית שמורים סיכום: התמונה מתאימה להצרות במוצא אגן הכליה (UPJ ) משמאל, עם פרנכימה כלייתית שמורה. הכליה מעט מוגדלת מהלידה, וגדלה מעט מהצפוי לגיל. אין החמרה בהידרונפרוזיס.כליה ימנית תקינה. 1.האם ההרחבה נחשבת משמעותית? 2.האם בספרות הרפואית יש מקרים שבהם עם הרחבה כזו יתכן שחרור ספונטני של החסימה? תודה רבה

1.הרחבה של 17 מ"מ נחשבת בינונית-חמורה 2. השאלה לא מנוסחת בצורה הכי טובה, באופן עקרוני אם אין עדות לחסימה לפי מיפוי ואם ההרחבה לא מחמירה ואין סיבוכים נוספים לרוב ממשיכים במעקב בלבד ד"ר עמוס נאמן