החלפת מסתם בפעם השלישית

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

30/10/2020 | 00:01 | מאת: מאי

שלום רב, לאחר מום מולד במסתם הריאתי הושתל לי מסתם ביולוגי בניתוח לב פתוח ולאחר מכן הוא הוחלף למסתם ביולוגי חדש בצנתור. רציתי לשאול - כאשר יצטרכו להחליף מסתם בפעם השלישית, האם הדבר יתאפשר בצנתור גם כן? לפי מה שנאמר לי כיום השתלת מסתם בשלישית נעשית רק בניתוח לב פתוח. אודה לתשובה

שלום איני מכיר את פרטי המקרה שלך אבל באופן כללי, בשנים האחרונות לאחר ניתוח מסתמים בחולים עם סיכון גבוהה בניתוח חוזר קיימת האופציה להשתיל מסתם בתוך מסתם בגישה צינתורית. הדבר כמובן תלוי בגורמים רבים ובין היתר בגודל המסתם שהשתילו בניתוח הראשון ועל כן יש נטיה כיום לבחור ולהתאמץ להשתיל מסתמים גדולים בניתוחים במיוחד בחולים צעירים שבחורים במסתם ביולוגי. ישנם כבר לא מעט מקרים אי כי עדיין לא ככ נפוץ השתלת מסתם בתוך מסתם בצינתור בפעם השניה וכאמור התכנות של פעולה כזאת תלוי במספר גורמים כמו גם בגודל המסתמים שהושתלו. כל טוב, ד"ר ארי ניימרק

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה