קושי להתעורר מהרדמה כללית ממושכת

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

02/12/2020 | 16:19 | מאת: יונתן

שלום, אמי מאושפזת בטיפול נמרץ חודש ימים בעקבות אבן בכלייה שגרמה לספסיס ו- ards חמור. מורדמת ומונשמת כל התקופה. כולל פיום קנה. בשבוע וחצי האחרונים מנסים לגמול מהרדמה. עיניים נפתחות אך אין תגובה לקול והוראות פשוטות. המדדים מגיבים בעלייה מהירה של לחץ הדם והדופק, מגיבה בחוסר שקט, ניסיונות להזיז את הכתפיים והידיים, פרצופים שמבטאים אי-נוחות. נראה שמשהו מציק לה. כל אלו מאלצים שוב להרדימה. בדיקות כולל Ct ראש ו mri מוח לא הראו ממצא שיכול להסביר את המצב. בינתיים הרופאים מנסים לשנות את מינוני תרופות ההרדמה וההרגעה כדי להשיג תגובה רגועה בהתעוררות. אנחנו מאוד מתוסכלים. יש הסבר למצב? האם יש משהו נוסף שאפשר לעשות כדי שתתעורר? לציין שתפקודי כבד וכליות תקינים. תודה רבה

03/12/2020 | 14:35 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, קצב התעוררות לאחר מתן ממושך של חומרי הרדמה תלוי בסוג התרופות בהן השתמשו, בתפקוד הכליות והכבד ובמצב הכללי של המטופלת. האם ניתן להשפיעע על קצב ההתעוררות? תולי באיזה תרופות השתמשו. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

03/12/2020 | 19:34 | מאת: יונתן

תודה פרופ' אידלמן. התרופות העיקריות להרדמה בהן השתמשו בתחילה וגם כעת הן: פרופופול פנטניל פרסדקס ולזמן מסוים גם בוקורוניום לשיתוק שרירים כדי להקל על חמצון הדם. בנוסף, בעת הצורך נעשה שימוש במתדון דרך הזונדה, ותרופות נוספות להרגעה והפחתת חרדה כדי לנסות להשיג התעוררות רגועה יותר. ביומיים האחרונים הופסק הפנטניל. האם תוכל לתת דעתך על פי הפרטים הנ"ל? רב תודות.

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב