שאלה לגבי התכווצויות וכאבים בגב

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

12/10/2020 | 19:55 | מאת: נ

שלום, אני חודשיים וחצי לאחר לידה (וגינלית עם ואקום ואפידורל). לפני 4 שבועות היה לי אירוע שלצהתכווצות חזקה מאוד של שרירים בגב עוצמת כאב חזקה מאוד שלא הכרתי. מאז היו כאבים והגבלה משמעותית בתפקוד, לאחר מכן שיפור ואז כשחשבתי שהעניין עומד לחלוף שוב פעם חוויתי התכווצות חזקה כזו. העניין חזר על עצמו 3 פעמים. הייתי אצל אורתופד שאמר שמדובר בכאב שרירי והנחה חימום המקום, פיזיותרפיה ודיקור. הייתי היום בדיקור ועיסוי שבמהלכו חוויתי 4 פעמים את ההתכווצויות העוצמתיות האלה מנגיעה בנקודות מסויימות בגב. המדקרת אמרה שמדובר בטריגר פוינטס בזוקפי הגב.. אני מותשת ומיואשת ומרגישה שזה לא יחלוף, לא מסוגלת לתפקד עם התינוק ולא יכןלה ליטול משככי כאבים חזקים מאחר ואני מניקה. נורופן עוזר אבל בגלל תופעות הלוואי שלו מנסה להמעיט. מה יכולה להיות הסיבה לכך? מה יכול להיות טיפול לכך? תודה

13/10/2020 | 01:35 | מאת: נ

מציינת שכאשר הגב התכווץ במהלך הדיקור בשכיבה על הגב הוא ממש יוצר צורה של קשת אחורה. כמו כן יש כאבים משמעותיים בשכיבה במיטה ובעמידה. הליכה מכאיבה אבל אחריה יש שיפור.

13/10/2020 | 01:41 | מאת: נ

לגבי הלידה מציינת שהיתה הרדמה אפידורלית שהשפיעה רק על פלג גוף ימין למשך זמן רב, ורק לאחר שני ניסיונות של שליפת הקטטר האפידורלי מעט החוצה השפיעה על שני צידי הגוף. האם יש קשר לכאב שאני חווה היום?

שלום רב, ממליצה לבצע את הבדיקות הבאות: MRI עמוד שדרה ספירת דם תפקודי קרישה מדדי דלקת: שקיעת דם ו-CRP עם תוצאות הבדיקות לפנות לבדיקת רופא אורתופד. בברכה, ד"ר ריטה לקר מנהלת יחידת כאב

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב