פגיעה לאחר לידה עם אפידורל

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

14/05/2020 | 13:28 | מאת: א

שלום ילדתי לפני 4 וחצי חודשים עם אפידורל כשבאו לבדוק אותי 6 שעות לאחר הלידה ההשפעה של האפידורל לא עברה, וגם לא 12 שעות מהלידה ביצעו לי mri של עמוד השידרה, לא נראה נזק לעמוד השדרה, בmri כתבו שיש מעט נוזל, יתכן שאריות אפידורל שיחררו אותי מביהח לאחר כשבוע אחרי בדיקות של נוירולוג, אורתופד, גניקולוג עם אבחנה של פגיעה עצבית שתעבור במשך הזמן הפנו אותי לפיזיותרפיה שעזרה לרגליים בעיקר היום יש לי תחושת נימול באזורים שונים ברגליים ובעיקר באגן, חוסר שליטה על סוגרים (אין תחושה של הצורך) לא מקבלת שום טיפול כי כל הרופאים טוענים שפגיעה עצבית תעבור מעצמה הייתי במעקב אצל נוירולוג ואורולוג ביצעתי אולטרסאונד דרכי שתן וכליות- תקין. וממתינה לתור לאורולוגיה תפקודית פיזיותרפיסטית רצפת אגן טוענת שאין בעיה בשרירים וחוסר השליטה נובע מחוסר התחושה האם יש לך נסיון עם מקרים דומים לאחר לידה? האם יש המלצה לבדיקות ומעקב נוסף שכדאי לבצע? תודה רבה

19/05/2020 | 16:21 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, אכן המצב אמור להשתפר עם הזמן. מומלץ להמשיך בפיזיותרפיה וטיפול על ידי אורולוג רצפת אגן. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב