שיכוך כאב כרוני בטן אדן ומפסעה

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

27/08/2019 | 10:54 | מאת: מואב

אני סובל זה 5 שנים מכאבים באשך שמאל וסביבתו, מפסעה ובטן תחתונה ואמצעית ימין ומותניים עם מעט השלכות לירכיים בצמוד לאגן. למעט בלטים בחוליות מותן וניתוח בקע מפסעת לפני 3 שנים בימין אין כל ממצע אחר האמור להסביר את הכאב שקיים תמיד בעוצמות משתנות, לעיתים בלתי נסבלות, בכל או בחלק מהאברים שהוזכרו. כל התופעות החלו ימים אחדים אחר גמר סדרת הקרנות ערמונית לפני 5 שנים. תדירותן גברה עםן הזמן ולפני 3 שנים הפכו לכרוניות. מטופל יומית ב- 200 OD טרמדקס (ואופטלגיו כאשר ההתקף חזק) הומלץ גם על ליריקה או אוקסיקוד שבינתיים אני נמנע מהם. הוצע לי עתה לעבור חסימה עצבית תחת שיקוף בשני הצדדים. האם לקבלה ומה הן הסכנות המתלוות לטיפול זה. תודה

שלום רב, ממליצה להתחיל טיפול מכוון בצד אחד בהנחיית שיקוף או אולטרה סאונד. הסיכונים האפשריים הם: זיהום, פגיעה בעצב. בברכה, ד"ר ריטה לקר מנהלת יחידת כאב

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב