בליטה מהותית של הדיסק

דיון מתוך פורום  כירופרקטיקה ובריאות הגב

24/05/2016 | 10:27 | מאת: אביתר

ד"ר שלום, מזה כשנה ויותר אני סובל מכאבים בגב מרכזי, בכתפיים עם חולשה קלה המוקרנת לרגל ימין תחושות עצביות המוקרנות ליד ימין ורגישות בבית שחי ימין. לאחר ביצוע MRI להלן הממצאים: קיפוזיס קל ותקין של ע"ש הגבי. גובה תקין של החוליות והדיסקים. ב-T9-T10 בליטה קלה של הדיסק בקו האמצע ומשמאל לקו האמצע. ללא היצרות של התעלה או הפורמינות. ב-T10-T11 בליטה מרכזית מהותית של הדיסק. לחץ על הדופן הקדמי של השק התקאלי אבל ללא היצרות של התעלה או הפורמינות. ב-T12-L1 בליטה מרכזית מינימלית של הדיסק. ללא היצרות של התעלה או הפורמינות. ללא עדות לאות פתולוגי בחוט השדרה הגבי. החתכים הסגיטליים בלבד של ע"ש המותני: ללא עדות לממצאים פתולוגיים חריפים או בולטים. התרשמות: 1. בליטות קלות של הדיסקים בחלק התחתון של ע"ש הגבי אבל ללא עדות להיצרות משמעותית של התעלה או הפורמינות. 2. ללא עדות לאות פתולוגי בחוט הגבי. האם הממצאים יכולים להסביר את התופעות המתוארות מהן אני סובל? אודה לתשובתך.

אביתר שלום, הממצאים אכן יכולים להסביר את התופעות אך חבל שלא צילמו גם את הצוואר, כי גם שם עלולות להיות בעיות הקשורות לתסמינים. אני ממליצה לך לגשת בדחיפות לטיפול אצל מומחה ליציבה נכונה ולתרגילים לחיזוק וגמישות עמוד השדרה. גם טיפול בכירופרקטיקה עדינה חשוב ביותר ופה הייתי נזהרת מאוד לגשת לד"ר מוסמך בלבד כי הבעיות בעמוד השדרה הגבי מצריכות טיפול זהיר ועדין. בנוסף, חשוב מאוד שתשתמש בכרית הגוף חיבוקית ובכרית אורתופדית טובה לשיקום הגב בשעת השינה. אתה מוזמן להגיע למרפאתי - בבקשה להתקשר ישירות ולא להשאיר הודעה באתר ד"ר אורלי פלטנר - המרכז לבריאות הגב גבעת שמואל- 03-5324702, קריית טבעון- 077-4195800

מנהל פורום כירופרקטיקה ובריאות הגב