כאב גב עליון

דיון מתוך פורום  כירופרקטיקה ובריאות הגב

14/11/2015 | 20:27 | מאת: יניב

היי, מעל חודש יש לי כאב בגב העליון, בעיקר בשכמה בצד שמאל וטיפה בצוואר ואיפה בעמודבשדרה עליון, הייתי אצל אורטופד ששלח אותי לצילום, הצילום המאבחן כתב שהכל תקין,האורטופד אמר לי שיש לי תזוזת חוליות ושלח אותי לכירופרקט, בכירופרקטיקה נאמר משהו אחר שיש לי בלט עליון , עשיתי 8 טיפולים ללא שינוי אלא רק החמיר , בכירופרקטיקה נאמר שאין צםי להקלה וצריך להמשיך, נשמע לי מוזר ועברתי לאוסטואפט שאמר שזה בכלל שריר תפוס שיש למתוח, 4 רופאים ו 4 תשובות שונות, למי להאמין? בנוסף חשוב לציין שהכאב מחמיר השכמה וצוואר בעיקר בזמן השינה ואני קם בלילה עקב כך , מה יכול להיות האמת הסיבה?

יניב שלום, בעיות עמוד שידרה כוללות לרוב חוליה, שריר, דיסק ועצב ולכן למרות שהתשובות נראות לך שונות במהותן, יתכן שכולן או חלקן נכונות. לרוב כאב המופיע באזור השכמה הינו כאב מוקרן מאזור 2 החוליות התחתונות של הצוואר C5-C6. בעיה במנח החוליות הכוללת תזוזה זעירה של חוליה או איבוד טווח התנועה שלה, תופעה המכונה subluxation בפי הכירופרקטורים, עלולה לגרום לתחושתך. בפי האורתופד זו בעיה בחוליות כפי שאמר לך. ומצד שני לרוב התופעה מלווה גם בכיווץ שרירים מקומי. גם נקודות טריגר עלולות לגרום להקרנת כאב. בקשר לדיסק, במקרים רבים נוצר לחץ על דיסק בשל הבעיות בחוליות ובשרירים. אני ממליצה לך להגיע למרפאתי לטיפול שכן אנו מרפאה המשלבת טיפול בחוליות ובשרירים וביציבה נכונה. בברכה ד"ר אורלי פלטנר - המרכז לבריאות הגב גבעת שמואל - 03-5324702, קריית-טבעון - 077-4195800

בקשר לכאב בזמן השינה - חשוב לראות שאתה ישן על כרית אורתופדית טובה לצוואר וכרית לגוף- חיבוקית ושאינך ישן בתנוחות העלולות לגרום ללחץ על הצוואר. במידה ותגיע לאחת המרפאות תוכל לקבל הדרכה בשינה נכונה ולהתנסות בכריות. בברכה ד"ר אורלי פלטנר

מנהל פורום כירופרקטיקה ובריאות הגב