כאב גב עליון בן 22

דיון מתוך פורום  כירופרקטיקה ובריאות הגב

19/07/2015 | 11:46 | מאת: עידו

שלום, אני בן 22 ואני סובל מכאב גב כבר שבע שנים מגיל 15. הכאב הוא בגב עליון, בנקודה ספציפית מימין לעמוד השדרה וצמודה לו. הנקודה רגישה למגע (ולפעמים מקרינה למקומות נוספים) הכאב קבוע ולא מושפע ממאמץ, וכואב בלילה כמו שכואב ביום. (ובשנה האחרונה מפריע לישון בלילה) בדיקות שבצעתי: 1. CT לכל הגב. 2. מיפוי עצם. 3. MRI אגן (מחשש לדלקת) 4. MRI גבי. כל הבדיקות נמצאו תקינות! יש לך מושג מזה יכול להיות? תודה רבה.

עידו שלום, לדעתי קיימות שתי אפשריות, האחת הינה בעיה באזור הצוואר התחתון והכאב הממוקד אותו אתה חש הוא למעשה הקרנה מהצוואר, האפשרות השנייה היא שזוהי "נקודת טריגר" . הדרך לזהות את הסיבה המדויקת היא בדיקה ידנית הכוללת בדיקת מישוש, טווחי תנועה ובדיקות אורטופדיות. כאשר קיימת בעיה בחוליות הצוואר התחתון האזור המוקרן הינו בחלק העליון הפנימי של השכמה. "נקודת טריגר" ממוקמת על רקמת החיבור המכסה את השריר ומכונה מיו-פאשיה. כאשר הפשיה עוברת חבלה או בשל עודף שימוש , היא יכולה להקרע ושוב להתאחות. הצלקות הנוצרות בחיבור נקראות "נקודות טריגר" , הן כואבות, מפריעות לשריר לתפקד באופן אופיטימלי ועלולות להקרין כאב למקומות אחרים. אני מציעה לך להגיע למרפאתי לבדיקה ולטיפול כולל הדרכה ביציבה נכונה מול מחשב ובתרגילי צוואר ושכמות. בברכה ד"ר אורלי פלטנר - המרכז לבריאות הגב גבעת שמואל - 03-5324702 קריית טבעון - 077-4195800

23/07/2015 | 03:16 | מאת: עידו

מנהל פורום כירופרקטיקה ובריאות הגב