בעיות בליעה שרירים חלשים

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

27/01/2017 | 02:56 | מאת: שרון

מזה כמה ימים שיש לי הצטברות רוק בגרון באזור חיבור הוושט וקנה הנשימה מפריע לי במיוחד בלילה כשהולכים לישון כשהגוף נכנס למצב הרפיה ואני מנסה לבלוע את. הרוק. השרירים קופאים או לא עושים את העבודה עד הסוף ונשאר רוק בנוסף אחרי שכבר בולעת מופיעות בועות אוויר והקול שלי נעשה קצת צרוד גן מאז. אציין עברתי קריטה של חצי בלוטת תריס לפני 15 שנה ולפני 3 שנים הגוף שלי היה בהיפר שכתוצאה מכך סבלתי מספר פעמים מהתכווצויות חזקות של שרירי הוושט. אשמח לתגובה מהירה מה לעשות למי לפנות

קודם כל רצוי להיבדק אצל רופא כללי וגם אאג' כדי לשלול מחלה כל שהיא, לאחר מכן, ואם הקושי נמשך מעבר לתקופת הבירןר הרפואי' רצוי לגשת לבדיקה של מנגנון בליעה במרפאת בליעה בבית חולים או אצל קלינאי תקשורת שמכיר את התחום ועובד עם מבוגרים. הסימםטומים שתארת מוכרים, יכולים אף להיות קשורים לקשיי עיכול' אז גם רופא גאסטרו יכול לבדוק, בנוסף לבדיקות של אאג'. כל טוב

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה