סינוסיטיס, ליחה, נזלת כרונית

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

19/06/2000 | 23:26 | מאת: ל.ק.

בני בן ה13 סובל מזה מספר שנים מבעיות של נזלת כרונית, ליחה וסינוסיטיס. האמת שאיני יודעת אם זה בדיוק כרוני אבל זה בודאי לא נזלת שבאה רק כתוצאה מהתקררות אלא נמשכת לתקופות ממושכות . הילד מאוד פעיל ואקטיבי, תלמיד טוב אם כי קצת מפוזר, פעיל חברתית וממצה את כישוריו השונים עד תום. לפעמים נדמה לי כי כל הסימפטומים הם תוצאה של פעילות יתר. האם יכול להיות. ? מכל מקום פניתי עמו לרופא אאג אשר אמר כי שלגבי הנזלת כי מדובר באלרגיה והמליץ כי יקח מידי ערב לורסטין + יעשה שמוש בפליקסונז במקום טיפות אף. אני תמהה האם זה הגיוני כי ילד כה צעיר יהיה תלוי בתרופות יומיות האם אין פתרון יותר טוב מזה?? אציין כי אדים קרים בלילה עוזרים לו מאוד. האם יש תרופות טבעיות לטיפול בבעיה. איך אדע כי מדובר באלרגיה. א יזה בדיקות מומלצות לבדיקת אלרגיה. אציין כי יש גם תקופות בהן הסימפטומים נעלמים לתקופת מה.

20/06/2000 | 12:31 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום ל.ק. אם אכן מדובר באלרגיה אזי צדק לגמרי רופא א.א.גרון בטיפול שנתן. אלרגיה, במקרים רבים מתנהגת על בסיס אפיזודי קבוע, כלומר ישנם תקופות מוגדרות בהן היא פורצת, אחר כך שוכחת וחוזר חלילה. אבחון אלרגיה הוא פשוט. 90 אחו מהאבחנה נעשה על ידי תשאול נכון של המטופל ובני משפחתו, למשל האם קיימת רגישות יתר לחמרים כמו סבון או דברי מאכל, האם הייתה בילדות ברונכיטיס כרונית, האם ישנה אסטמה או נטייה לתפרחות, האם מישהו במשפחה סובל מתסמינים אלרגיים כמו נזלת אלרגית ,פריחות, אסטמה וכו. הופעה אפיזודית של אלרגיה- אופיינית. תגובה טובה לטיפול שניתן - מחזקת את האבחנה. ממצאים בבדיקת האף העיניים החך והלוע - יכולים לרמז. בדיקות מעבדה : משטחי אף, מבחני דיקור לאלרגנים שונים, ורמות נוגדן מסוג IgE בדם. כפי שציינתי, אם האבחנה היא אלרגיה, הרי שלא תהיה ברירה אלא להשתמש בתרופות בתקופות ההתפרצות. עם זה צריך לברר ביסודיות, לפני שמדביקים כותרת אלרגית, וזה תפקידו של רופא א.א.גרון המטפל !! ברפואה טבעית אינני מבין דבר לכן לא אוכל לענות. בהצלחה

מנהל פורום אף אוזן גרון