בעיה בגרון ובאף (נשימה)

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

19/09/2001 | 13:15 | מאת: שלהבת

שנה טובה\ מעוניינת לקבל תשובה מד"ר ארז בנדט לגבי בעיה שמפריעה לי זמן רב \פעמים רבות ובמיוחד כאשר אני מתעוררת משינה אם אחרי הלילה וגם אם שינה של שעה שעתיים בערב יש לי תחושת יובש ו/או כאבים קלים ו/או עקצוצים כמו של דלקת גרון. יש לי שקדים די גדולים וגם תחושה של אף סתום (למרות שכבר עשיתי ניתוח של עצם עקומה וקונכיות מוגדלות באף לפני כחמש שנים).אני לא נושמת כל כך מהאף ואם אני סותמת את הפה אני מרגישה מועקה בנשימה \האם יש קשר בין הבעיה בגרון אחרי שינה ובכלל לבין השקדים או לתחושת סתימה באף ומה אפשר לעשות כי זה פוגע באיכות החיים. האם זה יכול להשפיע על תחושת עייפות וחוסר אנרגיה שאני חובה במשך היום בגלל נשימה לא טובה או חוסר חמצן בזמן שינה?? \ מחכה לתשובתך ותודתי מראש \

19/09/2001 | 19:12 | מאת: ד"ר ארז בנדט

חסימה אפית כרונית יכולה להוביל לנשימה בפה פתוח ולתחושת יובש/עקצוצים בגרון כאשר מתעוררים. גודל השקדים לא מושפע מהחסימה האפית. עם זאת ייתכן שגם הם תורמים לקושי בנשימה דרך הלוע -> נחירות -> ייתכן אף ארועי דום נשימה בשינה או מאמץ נשימתי מוגבר בשינה (חסימה אפית + בלוע) -> שינה שאינה מרגיעה ו"מרעננת" אלא מלווה בעבודת נשימה מאומצת -> שינה לא "יעילה" ולא מרפה את הגוף -> תחושת עייפות במהלך היום ותחושה שלא קמת רעננה ומלאת אנרגיה לאחר שנת לילה. ממליץ על בדיקת אאג חוזרת (ייתכן שהניתוח האפי שעברת אינו מספק או לא מוצלח) + שקילת הפניה לבדיקת שינה במעבדת שינה.

מנהל פורום אף אוזן גרון