מהי תופעת ורטיגו?

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

28/08/2000 | 17:54 | מאת: דנה

מדוע זה קורה? מה התסמינים? האם ניתן להחלים לחלוטין? איזה תרופות/טיפולים מומלצים?

01/09/2000 | 08:12 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום דנה שאלת שאלה מאד רחבה, אני אסתפק בהגדרה של הבעייה. ורטיגו הינה הגדרה של תסמין, כלומר של תחושה שהחולה מתאר. התחושה היא של אשליית תנועה, של עולם מסתובב סביבו או דברים נעים , או שהחולה חש שהוא נע, ברור שמדובר באשלייה, החולה חש חוסר יציבות בעקבות כך, פעמים רבות התחושה מלווה בתופעות ווגליות המתבטאות בזיעה קרה , ירידה בלחץ הדם, בחילות והקאות ממש. וורטיגו יכול לנבוע ממצבים שונים. העקריים שבהם הם הפרעות במערכת שיווי המשקל הפריפרית או המרכזית, וכן הפרעות במערכת העצבים המרכזית בעקר ברמת גזע המח והמוחון. בחלק גדול מהמקרים הנ"ל מופיע סימן אובייקטיבי המראה על הפרעה במערכת - הסימן מתבטא בתנועות עיניים מהירות ובלתי רצוניות הקרויות ניסטגמוס. סימן זה לא בהכרח מכוון למקור הבעייה אך נוכחותו מהווה סממן אובייקטיבי. כמו כן היעדר סימן זה איננה שוללת כמובן בעייה. יריעת האבחנות המבדלות היא גדולה מאד, כמוה גם התבחינים והטיפולים, לא אוכל להכנס במסגרת הפורום לעובי הקורה. מקווה שתרמתי מעט.

מנהל פורום אף אוזן גרון