אבחנה :GOITER MULTINODULAR NONTOXIC - מה זה ?

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

05/09/2005 | 13:11 | מאת: אורן .

לכבוד צוות הרופאים שלום רב. אני פונה אליכם בשם אמי שלא כל כך הבינה את הסבר הרופא המטפלת שלה . אמי בת 58 היא הופנתה לבדיקת אולטרסאונד של בלוטת התירואיד. כך כתבה הרופא בסיבה להפניה : "הופנתה בשל זפק רב קשרי שהתגלה בUS בצואר בעבר הייתה במעקב כאן במשך שנים רבות בשל MNG .בUS בצואר הודגמו מספר קשריות מימין כשהגדולה מימין בגודל 0.9 ס"מ, איסטמוס- במ"פ, באונה שמאלית- קשרית מוצקה עם איזורים ציסטיים קטנטנים בתוכה,קוטר הקשרית1.5 ס"מ.אין לימפאדנופתיה. 0.8=TSH לפני שנה " . אבחנה :GOITER MULTINODULAR NONTOXIC שאלות שלי : אינני מבין מה האבחנה אומרת? כמה בעצם מתפקדת בלוטת התריס? מה זה זפק רב קשרי ? ומה זה US ,MNG ,במ"פ, איסטמוס בקיצר מה הולך פה? תודה רבה וסליחה על הפירוט

05/09/2005 | 17:57 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב לאמך הגדלה של בלוטת המגן הנובעת מהווצרות ציסטות שפירות בבלוטה, וזה MNG או מולטי נודולר גויטר. בעברית זה גם זפק רב קשרי. אולטרהסאונד = US במ"פ = בלי ממצא פתולוגי איסטמוס = איזור מרכז הבלוטה בין האונה הימנית לשמאלית והבלוטה היא חלק מהמערכת האנדוקרינית האחראית על הפרשת הורמונים שונים. בברכה ד"ר טלי מרק

07/09/2005 | 12:28 | מאת: אורן .

תודה רבה על התשובה . האםתפקוד הבלוטה מבחינה הורמונלית תקין. האם ישנו סיכוי שהבלוטה תפסיק לעבוד או שאפשר לחיות כך חיים שלמים,כמו טחול מוגדל, לדוגמא .

מנהל פורום אף אוזן גרון