בחילות

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

02/03/2001 | 13:38 | מאת: מתי

לפני כשבועיים הייתי במסעדה בקיסריה ואכלתי שם פרגיות עם צ'יפס לארוחת הצהריים למחרת בבוקר קמתי עם דפיקות לב חזקות סחרחורות ובחילות קשות שהביאו אותי למצב חוסר שיווי משקל טוטלי. רופא המשפחה שלי אומר כי זוהי הרעלת קיבה הוא לא הביא לי שום טיפול מונע והתופעות נמשכות כבר שבועיים אתמול התחלתי בלקיחת אנטיביוטיקה מסוג צפורל בנוסף לכדור אחר נגד בחילות והמצב לא השתפר אלא אף החמיר בבוקר התעוררתי מוקדם עם דפיקות לב חזקות ומהירות וסחרחורת יובש בפה ובחילות. רציתי לברר אולי מדובר במשהו אחר ולא בהרעלת קיבה. בנוסף לכך ביצעתי בדיקת צואה שלא גילתה עמבות או תולעים בקיבה. לעיתים אני מרגיש כאילו הדם שבתוכי גועש ונהיה חם דבר המלווה יחד עם הבחילות אבקש אם תוכלו לענות לי ולנסות לאבחן את בעיתי.

03/03/2001 | 11:13 | מאת: ד"ר ארז בנדט

אינני בטוח אם פנית לפורום הנכון אך מכיוון שרופא אאג עוסק גם בנושא סחרחורת אנסה להתייחס. במידה ויש קשר לאותה ארוחה - התופעות היו צריכות לחלוף כעבור יום יומיים. אני מבין שאין שלשולים ולכן כנראה מקור הבעיה לא במערכת העיכול. מכיוון שמדובר בתופעות ממושכות יש לחשוב על סיבה אחרת. א. הפרעה אנדוקרינית? ב. הפרעה מטבולית? ג. זיהום ויראלי נמשך?? ד. תגובת חרדה מתמשכת!! במידה ומדובר בסחרחורת אמיתית - דהיינו תחושה שהעולם/אתה מסתובב ולא רק תחושת חולשה ו"קדם התעלפות" - ממליץ לפנות גם לבדיקת אאג כדי שיבצע בדיקה קלינית של מערכת שווי המשקל ויתרשם האם יש עדות אובייקטיבית לפגיעה וסטיבולרית (=פגיעה במערכת שווי המשקל של האוזן הפנימית). הוא יוכל גם לבצע מבחן היפרונטילציה (נשימת יתר) שעשוי להעיד על תגובת חרדה. במקביל כדאי למדוד לחץ דם מספר פעמים, בשכיבה, ישיבה ועמידה (רופא המשפחה/אחות). כדאי שרופא המשפחה ישלח בדיקות דם כלליות ותפקודי בלוטת התריס (כל זאת בכפוף לרושם הקליני וממצאי בדיקתו).

מנהל פורום אף אוזן גרון