בדיקות כלליות

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

26/09/2004 | 16:20 | מאת: אייל

שלום עברתי באחרונה בדיקות רפואיות מקיפות לקראת קבלה לעבודה ועל אף שקיבלתי תוצאות לא טובות בחלקן, לא טרחו להסביר לי את משמעותן. להלן הבעיות שהתגלו: 1. PROTEIN, URINE 24h גבוה ועומד על כ250. הופניתי לנפרולוג שקבע שאני סובל מאחת משתי מחלות כליה ( FSGS ועוד משהו שמתחיל ב 16A REPH )אבל לא ניתן לדעת מה משתיהן אם לא מבצעים ביופסיה של הכליה ורק השאיר אותי במעקב. בדיקת אולטרא סאונד לאברי בטן תקינה. 2. תלסמיה מינור. 3. B12 נמוך. 4. בילירובין מעט גבוה (1.4). 5. התאוששות ממאמץ איטית מאוד. יש לציין שאני חסר G6PD. שאלותיי היא: א. האם יש קשר בין הדברים הנ"ל? ב. האם כדאי לעשות ביופסיה עכשיו? ג. האם יש דרך להילחם בבילירובין הגבוה? ד. האם כדאי לקחת ויטמין B12 אוראלית? דבר נוסף הוא שהנפרולוג הציע לקחת כדורים צמחיים של משהו שאותו אני לא זוכר כדי להוריד את רמת החלבון בשתן. האם אתה יודע על מרכיב צמחי אותו ניתן לקחת כדי להוריד את רמת החלבון? תודה רבה מראש על העזרה. אייל

שלום יש בדף שלך המון שמות-אך רוב הבעיות לא משמעותיות ואינן מחיבות טיפול במיידי. אין צורך לעשות ביופסיה כדי לקבוע מה המחלה -שכן אין טיפול ספציפי באף אחת מהמחלות.אך יש צןרך במעקב תקופתי אחר רמות חלבון בשתן. את הבילי רובין ניתן להוריד אם תעשה את הבדיקה בצום-יש לך קרוב לוודאי תסמונת Gilbert שאינה מחייבת טיפול תרופתי. G6PD אינו מחלה המחייבת טיפול-אלא רק המנעות מצריכת תרופות מסוימות כמו סולפה ועוד. יש מקום לקחת תכשירי B12. חבל שלא הסבירו לך כל זאת-וכך היו מונעים עוגמת נפש מיותרת-אך כך לצערי נראית הרפואה בימינו. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת