שיטה מעולה לטיפול בPTSD

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

14/10/2013 | 18:21 | מאת: מאורי

שיטה מעולה לטפל בנפגעי מתח פוסט טראומטי (PTSD) היא המדיטציה הטרנסנדנטלית. עוד בזמן מלחמת וייטנאם, חיילים שחזרו עם PTSD ולמדו את הטכניקה הפשוטה והקלה הזו, ממש קיבלו את חייהם בחזרה. כעת נעשה מחקר בהיקף גדל והולך בארה"ב על חיילים שחוזרים מעירק ואפגניסטן. תוצאות המחקר וההצלחה בשטח משאירים את הפסיכיאטרים והרופאים המטפלים בפה פעור. בכל הטיפולים בהם הם משתמשים, הם לא מכירים שיקום ברמה כזו ובעלות ה ר ב ה יותר נמוכה. כתוצאה מזה, שיקום החיילים נעשה בסיוע כיום של משרד ההגנה ואירגון החיילים המשוחררים. קרן דייוויד לינץ' שמה לעצמה עוד מטרה (מלבד הבאת המדיטציה הטרנסנדנטלית למיליוני בני - נוער בסיכון בכל רחבי העולם) היא לאפשר לחיילים האלה ללמוד את המדיטציה המיוחדת הזו. סרטון http://youtu.be/OUE4lMVk_QA שנעשה בערב הגאלה הרביעי, שנערך כדי לאסוף די משאבים כדי ללמד מאות ואלפים חיילים את המדיטציה הפשוטה והטבעית הזו, מספר על השיטה וההצלחה שלה. בארץ כבר קיימים מגעים עם הגופים השונים כדי לשלב את המדיטציה הטרנסנדנטלית לחיילים שלנו שחזרו עם הלם-קרב ו-PTSD.

שלום אורי, כל טכניקות ההרפיה (נשימה, מדיטציה וכו') יכולות לסייע להלומי-קרב, אבל כדאי להיזהר מהגזמה. ממשלת ארצות-הברית מוציאה כארבעה מיליארד דולר בשנה לטיפול במאתיים-אלף הלומי-קרב. אני בטוח שאם התיאור שלך היה מדויק הם היו מאמצים אותו כבר מזמן. הלם-קרב אינו מחלה, ולכן גם אין כל אפשרות 'לרפא' אותו. גם מאפייני הפוסט-טראומה אינם חד-משמעיים, והם מופיעים באופן שונה אצל כל הלום-קרב. יש דרכים רבות ושונות לתמוך בהלומי-קרב ולסייע להם להתמודד עם הטראומה, וביניהן גם המדיטציות השונות. בברכה, ד"ר דרור גרין

21/10/2013 | 16:17 | מאת: d.d

סכנה לבריאות: בישראל דיווחה הפסיכיאטרית רוחמה מרטון על מקרה של "משבר פסיכוטי חמור" בו טיפלה. בתוכנית רדיו שנסובה על מ"ט דובר על אנשים אשר תוך כדי מעורבותם במ"ט הגיעו עד כדי משברים נפשיים [שחלקם אף מצריכים אשפוז] והתאבדויות. בין היתר, דיבר בתוכנית הפסיכיאטר ד"ר מוריס קליינהאוז והצביע על כך שטמונה סכנה בהפעלת הטכניקה על המוני אנשים ללא התחשבות ברקע האישי ובמבנה הנפשי האינדיבידואלי. ד"ר רפאל קרסו, כיום מנהל המחלקה הנוירולוגית במרכז הרפואי "הלל יפה" בחדרה, הזהיר: "...המדיטציה מעמעמת את המודעות, גורמת לירידה בכושר ההכרה ובהתנגדות של מנגנוני ההגנה ומאפשרת פריצה של חומר מניבכי הנפש. זוהי ללא ספק טכניקה היפנוטית (...) אנו מכירים הרבה מקרים, עשרות מקרים של אנשים שתיפקדו, וכתוצאה משימוש במדיטציה ופעולות המדיטציה הפסיקו לתפקד; חלקם אפילו אושפזו ומאושפזים בבתי חולים פסיכיאטרים"

שלום דידי, כדאי להיזהר מהפרזה בעניין סכנותיה של המדיטציה הטרנסצנדנטלית ושאר השיטות ה'רוחניות'. בכל דרך 'רוחנית', שלא ניתן לפקח עליה ולמנוע מניפולציות של מטפלים או מדריכים רוחניים, יש סכנה של מניפולציה. סכנה כזו קיימת גם בטיפול נפשי, ומטופלים רבים נפגעים ממניפולציות של מטפלים. גם בחינוך הממלכתי יש סכנה, ומשרד-החינוך הודיע שכמחצית מן התלמידים נפגעים מאלימות. למרות זאת אין קריאה לבטל את בתי-הספר. מומלץ להתייחס בזהירות לכל גישה 'רוחנית' או 'טיפול נפשי', להיזהר ממניפולציות ולא לוותר על האחריות האישית לכל תהליך רגשי. בברכה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב