אירוע מוחי

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

31/07/2013 | 22:24 | מאת: קרן

שלום. בעלי נכה צה"ל מזה 30 שנה ולאחרונה עבר ניתוח מעקפים ואירוע מוחי. רציתי לדעת האם קיים קשר בין ההלם קרב המאופיין אצלו בחוסר שקט כללי,מתח רב, עצבים, עישון רב לבין המחלות אותן קיבל לאחרונה. בשני המקרים בדקו ומצאו כי העורקים שלו נחסמו ולדעתי המתח והעצבים כולל העישון הכבד גרמו לכך. אשמח אם תעזור לי להבין האם יש קשר בין PTSD לבין המחלות שלו. תודה קרן

שלום קרן, המאפיין העיקרי של פוסט-טראומה הוא מתח וחרדה, ואלו אכן גורמים לתופעות לוואי גופניות רבות. גורם המוות העיקרי בעולם הוא מתח הגורם להתקפי-לב. אצל הלומי-קרב המתח המצטבר במשך שנים, והחרדה הגדולה, גורמים גם לתופעות לוואי שונות, ובהן בעיות עור ומחלות מסוגים שונים. בברכה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב