טיפל פסיכודינמי ואנליזה להלם קרב

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

31/07/2013 | 16:04 | מאת: דגנית

שלום למומחה, מה היעילות בטיפול אנליזה ופסיכודינמי? בעלי הלום קרב, עומד להתחיל טיפול באנליזה ופסיכודינמי 4 פעמים בשבוע. הפסיכולוג אומר שיהיה ארוך וקשה, אבל מבטיח תוצאות. לציין שבעלי עבר טיפול קצר מועד בpe ללא הטבה במצבו. בברכה, דגנית

שלום דגנית, המושג 'טיפול' מטעה כשמדובר בפוסט-טראומה. פוסט-טראומה אינה מחלה אלא פגיעה קשה, וה'טיפול' אינו מרפא את הטראומה. אחד המאפיינים של פוסט-טראומה הוא החמרה בכל מפגש או שחזור של הטראומה. לכן הטיפול הפסיכואנליטי או פסיכודינמי לא רק שאינו מועיל, אלא גם עשוי להזיק ולהחמיר את המצב. הטיפול היחיד המסייע לנפגעי טראומה הוא הטיפול ההתנהגותי, שאינו 'טיפול' אלא תרגול של כלים יעילים להתמודדות עם הפגיעה. את יכולה לקרוא על הגדרת הטראומה במאמר שפרסמתי באתר 'פוסט-טראומה': http://www.post-trauma.org/Helem_he.html על סוגי הטיפול השונים בפוסט-טראומה תוכלי לקרוא כאן: http://www.post-trauma.org/Tipulptsd_he.html תמיכה זוגית ומשפחתית חשובה הרבה יותר מכל טיפול. בנוסף, כדאי להיעזר בטכניקות הרפיה ונשימה, בטאי-צ'י, צ'יקונג, מדיטציה וגם פעילות גופנית קבועה (הליכה, שחיה וכו'). גם פעילות יצירתית (במוסיקה, בציור, בתיאטרון קהילתי וכו') מחזקת את המיומנויות הרגשיות שנפגעו. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

31/07/2013 | 19:24 | מאת: דגנית

בתקופה שהיה בטיפול קוגנטיבי התנהגותי, עבר גם טיפול pe בחשיפה ממושכת. הטיפול הקוגנטיבי התנהגותי לא עזר. אין לו את הבסיס הרגשי כדי להתחיל לעבור טיפול התנהגותי, לא מסוגל לעמוד במטלות שהפסיכולוג נתן לו. לגבי פעילות יצירתית, עד הפציעה הוא ניגן בפסנתר ובקלידים וכבר המון שנים שאינו מנגן. המיומנות הרגשית מאד פגועה ווקשה לו להביא את עצמו לפסנתר שמונח כרהיט בסלון. איבד את העניין. רוב הזמן שקוע בעצמו. בעיקר בלילות. חשבתי שאולי טיפול יסודי יכול לעזור. אפשרי לעשות טיפול פסיכואנליטי ופסיכודינמי ללא שחזור של הטראומה? מה רע בשחזור הטראומה. מודה לך על ההפניה לקישורים. דגנית דגנית

מנהל פורום טראומה והלם-קרב