בקשר ל...

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

17/12/2012 | 21:18 | מאת: עלמה

שלום לפני 37 שנה בערך עברתי תאונת דרכים קשה ביותר, פגיעת ראש קשה, ממנה יצאתי עם פגיעות מסויימות המשפיעות על הגוף, לפני בערך 6 שנים הבנתי בכלל שמדובר בפוסט טראומה עקב התאונה הטראומטית שעברת, השאלה שלי היא למה אי אפשר להגיד בעצם 'מה שהיה מת, עכשיו אני במקום אחר? למה החלומות בהקיץ שלי היו קשורים לזה? איך מבריאים מזה, או לפחות מונעים את המחשבות הקשורות לזה? אשמח לקבל תשובות עלמה

שלום עלמה, אפשר להגיד "מה שהיה מת, עכשיו אני במקום אחר". האם זה יעזור? לא ממש. הפגיעה הטראומטית דומה לקטיעת יד או רגל. זו פגיעה קשה ביותר בתחושת הביטחון, שבלעדיה קשה מאוד לחיות בעולם. בני-אדם רוכשים את תחושת הביטחון בילדותם, בשנים רבות של תמיכה ולימוד, וכל זה מתרסק ברגע אחד של פגיעה טראומטית. כפי שניתן לחיות ללא יד או רגל, ניתן גם לשקם את תחושת הביטחון, אך זה תהליך ארוך הדורש עבודה יומיומית, ותמיכה של הסביבה הקרובה. אפשר להתמודד עם זה באמצעות טיפול קוגניטיבי-התנהגותי. אני פיתחתי את גישת 'האימון הרגשי' להתמודדות עם טראומה, ואם תרצי פרטים תוכלי לכתוב אלי: [email protected] בברכה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב