שאלה לרופא המומחה ולחברי הפורום

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

01/04/2012 | 21:04 | מאת: t

האם אדם אשר מוכר ע"י משרד הביטחון כהלום קרב יכול לקבל רשיון לאחזקת נשק? האם ישנן דרגות בפוסט טראומה אשר מאושרות ע"י משרדי הממשלה לקבלת רשיון? האם ישנו איסור גורף ומוחלט שהלום קרב זכאי לרשיון לאקדח? אשמח לתשובות מנומקות ואם אפשר לקישורים לנוגע בעניין

שלום t, השאלה שלך אינה מיועדת ל"רופא מומחה" אלא לעורך-דין. לא ידוע לי שיש מגבלה כלשהי על נכי צה"ל לשאת נשק, ואין סיבה שמגבלה כזו תוטל על הלומי-הקרב. אם אתה רומז לכך שהלומי-הקרב נחשבים לחולי-נפש, ולכן אסור להם לשאת נשק, הרי שאגף השיקום והפסיכיאטרים שהוא מעסיק אכן מתייחסים להלומי-הקרב באופן משפיל כאל חולי-נפש, אך הם עושים זאת בניגוד לחוק, הקובע במפורש שהלם-קרב הוא פגיעה ולא מחלת-נפש. בברכה, ד"ר דרור גרין

03/04/2012 | 19:16 | מאת: t

עורך דין בקיא בחוקים, אולם רציתי לקבל חוות דעת רפואית. תודה על תשובתך המעניינת. אשמח לתשובות נוספות, מנומקות.

27/09/2013 | 23:09 | מאת: =

http://www.fresh.co.il/vBulletin/showthread.php?t=561428

11/04/2012 | 01:00 | מאת: צVקa

לא חושב שצריכה להיות בעיה אני מוכר כנכה צה"ל עם 50% על רקע של PTSD בלבד עד לפני כ 5 שנים שרתתי במילואים בדרגה של רס"ן ובשום שלב לא אסרו עלי לאחוז בנשק או לקחתו הביתה מכאן אני למד שלא ניתן לאסור עלי להצטייד בנשק ככל אזרח אחר באותם תנאים צביקה קומיי

11/04/2012 | 16:05 | מאת: t

חשבתי שהלומי קרב בדרגות נכות פחות חמורות משוחררים מצה"ל בפרופיל 21. הפרוצדורה לרשיון נשק כוללת הצהרת בריאות מקיפה. במידה ומוצהרת בעיה נפשית, נדרשת בדיקת רופא בודק לעניין כלי ירייה מתחום בריאות הנפש. כשהנטיה היא לא לאשר רשיון נשק להלומי קרב, אפילו לבעלי 10% נכות. תודה על תשובתך

מנהל פורום טראומה והלם-קרב