הפרעה דיסיואטיבית

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

24/03/2012 | 20:47 | מאת: קרן

שלום האם לאחר צניחה והלם פוסט טראומתי יכול לגרום לבעיות נפשיות לאחר תקופה (דיכאונות וכדומה ) ובנוסף להפרעות של קשב וריכוז ושיכחה ?

שלום קרן, כדאי להיזהר ולא לבלבל בין הלם-קרב לבין הפרעות נפשיות כגון הפרעת זהות דיסוציאטיבית. הלם-קרב אינו מחלה אלא פגיעה קשה בתחושת הביטחון, לה אנו נזקקים כדי לתפקד במציאות. הלם-הקרב דומה לקטיעת יד או רגל. לא ניתן 'לרפא' אותו, אבל ניתן ללמוד לשקם לאט לאט את תחושת הביטחון. לא כתבת מה הקשר בין הצניחה לפגיעה הפוסט-טראומטית, ולפוסט-טראומה יש מאפיינים רבים, המופיעים בצורות שונות אצל כל אחד מן הנפגעים. הפרעות קשב, ריכוז ושיכחה הם אכן חלק מן הסימפטומים. כדאי לפנות למומחה בתחום זה, אך להיזהר מאבחונים פסיכולוגיים או מן ההנחה שהלם-קרב הוא הפרעה נפשית. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב