טיפול P E ל PTSD

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

31/12/2011 | 20:58 | מאת: אמיר

אבקש לבדוק טיפול בחשיפה P E האם מועיל לכול ההלומים או יש הסתיגיות מהטיפול בתודה אמיר

שלום אמיר, אני משער שאם לטיפול בחשיפה ממושכת היו תוצאות יעילות, כפי שטוענת עדנה פואה שפיתחה את הטיפול הזה, היינו שומעים על כך כאן, ואגף השיקום היה כופה על כל הלומי-הקרב את הטיפול הזה במקום לבזבז כספים על תרופות יקרות וטיפולים ארוכים, וכך היה פותר את בעיית הטיפול בהלומי-הקרב. עד היום, שמעתי רק מהלום-קרב אחד על התנסות חיובית בחשיפה ממושכת, שלא 'ריפאה' לגמרי את הטראומה, כמי המובטח. יש גישות נוספות המבטיחות ריפוי לנפגעי טראומה. הקושי העיקרי בגישות אלו הוא ההנחה שהלם-קרב הוא מחלה שצריך ואפשר לרפא. אבל הלם-קרב אינו מחלה, אלא פגיעה קשה כמו כריתת איבר מן הגוף. זו כריתה של תחושת הביטחון, שבלעדיה קשה לחיות בעולם. לכן הלומי-קרב אינם זקוקים ל'טיפול' ש'ירפא' אותם ממחלה שאינה קיימת, אלא לתמיכה שתאפשר להם לשקם את היכולת ליצור תחושת ביטחון כדי לשוב ולהשתלב בעולם בו הם חיים. שנה טובה, ד"ר דרור גרין

06/01/2012 | 00:42 | מאת: צVק@

שלום שמי צביקה כאחד שעבר גם טיפול ב PE במסגרת משה"ב אני יכול להעיד שיש אפשרות להעזר בטיפול ההסתיגות שלי נובעת מכך שהגעתי לPE אחרי 13 שנים של טיפול פסיכוטראפי רגיל ומכאן שקשה לי להעיד על המשמעות של הטיפול בפני עצמו, מאידך אין ספק שהטיפול עזר לי אתה מוזמן ליצור קשר טלפוני בשעות היום צביקה 052-2888486

מנהל פורום טראומה והלם-קרב