טראומה אחרי מחלה

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

20/11/2011 | 12:29 | מאת: הודיה

אני בת 25, לאחרונה השתחררתי מבי"ח לאחר אשפוז של חודשים רבים בעקבות גידול נדיר בכבד,ניתוחים סבוכים וסיבוכים רבים. מאז השחרור אני בעוררות יתר,עולים לי פלאשבקים מתקופת האשפוז ומפחדת לצאת לבד מהבית.האם זה פוסט טראומה?והאם עדיף טפול קוגניטיבי התנהגותי או EMDR?

שלום הודיה, טראומה בעקבות ניתוחים ואשפוזים היא תגובה טבעית. הטיפול ההתנהגותי הוא היעיל ביותר, משום שאינו 'טיפול' ואינו משחזר את הטראומה, אלא מחזק כישורים רגשיים שיאפשרו לך לשוב ולתפקד במציאות. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב