מחפש דרך להתמודדות עם אסוציאציות טראומטיות

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

18/08/2011 | 23:35 | מאת: עופר

שלום רב אני בן 35 וכל חיי למעשה אני חי במצב של פחדים וניתוק מהמציאות ( התעמעמות חושים ותחושת דיסוציאציה חזקה). כיום אני מצליח לצאת מזה אך כל טריגר מחזיר אותי לשם למספר ימים לפחות וזה פוגע פגיעה קשה ביכולתי לעבוד ולתקשר. אני חי חיים של "אסיר" ושל המנעות מטריגרים: לא פוגש בני משפחה, חברים מהעבר, מקומות מהעבר. שאלתי היא האם קיימת דרך יעילה שאפשר באמצעותה למנוע את המצב שאני מגיע אליו בעקבות הטריגרים האלה ? בינתיים אני פשוט נמנע מהם כמה שאפשר ומקווה שאולי אם אצבור אסוציאציות חיוביות זה יעזור עם השנים.

19/08/2011 | 11:08 | מאת: עופר

למעשה כבר שאלתי בעבר שאלה דומה אך אני מנסה לתת דגש אחר שהוא הרצון ליציאה מהירה מהמצב שמתעורר על ידי הזכרונות

שלום עופר, אם אנו מתבוננים במקור אור חזק או בשמש, לאחר מכן נמשיך לראות למשך זמן מה את נקודת האור, אפילו אם נעצום את עינינו. רק לאחר שנשוב להתבונן בדברים אחרים תיעלם נקודת האור. ההתבוננות במקור אור חזק היא מעין טראומה, ונקודת האור שממשיכה לרחף מול עינינו היא האסוציאציה של הטראומה הזו. אנו מתגברים עליה באמצעות התבוננות בדברים אחרים. כדי להתגבר על האסוציאציות הטראומטיות, ועל תגובות התנהגותיות הפוגעות בתפקוד שלנו, עלינו לתרגל באופן קבוע הרגלים חדשים, שייצרו בנו אסוציאציות חדשות. הפגיעה הטראומטית היא שיבוש קשה של תחושת הביטחון שלנו בעולם, וכדי להתגבר על כך עלינו ליצור מחדש את תחושת הביטחון באמצעות תרגול של הרגלים היוצרים את התחושה הזו. זו תמצית גישת 'האימון הרגשי' שפיתחתי, שסייעה לי להתמודד בהצלחה עם הלם-הקרב הפרטי שלי. אינני מכיר דרך יעילה יותר, ובימים אלו יוצא לאור הספר 'אימון רגשי', שהוא מדריך מעשי לתרגול תחושת המקום הבטוח. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

13/09/2011 | 02:29 | מאת: עופר

שלהיות עסוק בדברים אחרים תורם ליציאה מהאסוציאציה

25/12/2011 | 15:59 | מאת: יערית

בס"ד לדר גרין שלום הייתי מעוניינת לדעת איפה אפשר להשיג את הספר וכמה הוא עולה.דבר נוסף,אני מבקשת לברר, מתוך ידיעה שעד היום שום דבר לא באמת עזר, אני די פסימית ובנוסף אין לי יכולת ריכוז וגם זיכרון אבל לצורך קריאת הספר ויישומו גם מי שאין יכולת ריכוז יכול להפיק תועלת מהספר? בתודה מראש

מנהל פורום טראומה והלם-קרב