הלם קרב וסרטן ביחד

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

22/07/2011 | 15:22 | מאת: שוקי

אנ נכה צה"ל 10% בהלם קרב ולמעשה בלי זכויות כלל הדבר היחידי שאני מקבל הוא טיפול פסיכיאטרי ביחידה לתגובות קרב בצה"ל לפני כחודשיים חליתי בסרטן הלימפומה ומצבי לא טוב בכלל ואני רוצה לדעת אם יש קשר בין הלם הקרב לסרטן איך בכלל מטפלים בשתי המחלות ביחד ואם יש גוף שמטפל בזה

שוקי יקר, אני מצטער לשמוע על הסרטן, ומאחל לך החלמה מהירה. גם אם היית מקבל אחוזים גבוהים יותר, לא מדובר בזכויות בעלות משמעות (אלא אם כן קיבלת 50%). ה'טיפול' של אגף השיקום הוא בדרך-כלל סוג של התעללות, ואינני ממליץ לאיש להיות תלוי בו. אני משער שיש קשר בין הלם קרב לסרטן, משום שהטראומה מחלישה את המערכת החיסונית שלנו, וחושפת אותנו לפגיעות נוספות. אבל אין דרך להוכיח זאת, הרי אגף השיקום אינו מכיר אפילו בהלומי-קרב עם המלצות של מומחים מוכרים. זה סן יפור מכור, ולא כדאי לבזבז זמן על מלחמה אבודה במשרד הביטחון. הדרך הטובה ביותר להתמודד עם הטראומה היא תמיכה של משפחה וחברים, וגם טיפול קוגניטיבי-התנהגותי שיאפשר לך לשוב וליצור לעצמך תחושת ביטחון ולהשתלב בחיים ובעבודה. אם תעשה זאת, גם ההתמודדות עם מחלת הסרטן תהיה טובה יותר. הרבה בריאות, ד"ר דרור גרין

23/07/2011 | 07:51 | מאת: שוקי

תודה לך על התשובה המהירה ואני חושב שיש לי תמיכה חזקה של המשפחה הקרובה וחברים אבל משרד הביטחון לא מעוניין לעזור עכשיו יש טיפול מביטוח לאומי ומסתבר שהם אולי יותר בסדר וכנראה שאקבל נכות גבוהה בגלל הסרטן ואולי אפילו גימלה חודשית. הייתי מעוניין לדעת אם מישהו היה במצב כמוני ואיך הוא טיפל בעצמו. אני גם חושב שיש להתייחס לאנשים כמוני בהתאם למצבם כי אני במצב סיעודי ודורש סיוע לאורך כל היום.

06/08/2011 | 14:06 | מאת: אמנון בצלאל

שלום שוקי יש קשר הדוק בין מחלת הסרטן לבין אירוע רגשי במיוחד שזה אירוע שהיה בו תופעת FREEZE. ממליץ לך לקרוא על הרפואה הגרמנית החדשה NGM. ד"ר המייר מפתח השיטה, חלה בסרטן לאחר שבנו נהרג. כתוצאה מזה הוא חקר את הנושא והוציא ספר על הנושא. אמנון בצלאל

מנהל פורום טראומה והלם-קרב