אוהבת את התשובות שלך אז- טריגר

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

13/05/2011 | 00:14 | מאת: אני

אולי אני אשאר כאן קצת למרות שאני לא נפגעת הלם קרב רק נפגעת חיים . פתאום על לי בראש שלנפגעי הלם קרב לפחות יש הצדקה לטראומה אתם גיבורים ,אבל אני סתם .. כל כך לבד ביחוד בלילה אז עולה בי עצבות לא ברורה לא מובנת בלי לחשוב על כלום בלי זכרונות מסויימים מרגישה את המגע את הלחץ בנשמה מרגישה בתחושה ומתה כל פעם מחדש . לא מובנת לא ברורה אפילו לא לעצמי בורחת מתרחקת מכולם בעיקר מהמטפלת מהטיפול ,לא רוצה לשנות רוצה להתחפר בסחי של עצמי ולמות פשוט לא להיות להעלם .אין לי כוח יותר לכלום . מצטערת שאני מעיקה אבל חייבת לשחרר ונמאס לי לשלוח אימליים לעצמי ..כל כך לבד אולי מבחירה ודי כבר לא רוצה לבד ..כל כך הרבה אנשים סביבי חברות משפחה בעל ילדים ואני לבד עם עצמי ..התעייפתי ממלחמות כמו המדינה אין שלום ככה הנשמה שלי . באמת סליחה עם הקשתי על מישהו זאת לא הייתה הכוונה

שלום לך, אינך צריכה להתנצל. אין הבדל עקרוני בין הלומי-קרב לבין נפגעי טראומה אחרת, כמו תאונה או אונס או מגע עם המוות. לצערי, אין כל צורך בהצדקה לטראומה. הלומי-הקרב אינם זוכים ליחס מיוחד והם קורבנות של המערכת ששלחה אותם. הלומי-הקרב פגועים קשה יותר דווקא משום שיש מי שאחראי לטראומה שלהם, המדינה ששלחה אותם לסכן את חייהם, ואשר הפקירה אותם לאחר מכן לנפשם. לכן הטראומה של הלומי-הקרב כפולה וקשה יותר, וזו הסיבה שהקמנו את הפורום הזה, המיועד בעיקר לתמיכה הדדית. אינני יודע אם את סובלת מפוסט-טראומה או מקושי אחר, אבל אם יש לך גם יכולת להקשיב לאחרים ולעודד אותם, את מוזמנת להישאר כאן. לפעמים היכולת לדאוג ולסייע לאחרים היא התרופה הטובה ביותר. שבת שלום, ד"ר דרור גרין

13/05/2011 | 17:35 | מאת: אני

מצטערת עם נשמע היה שהטראומה של הלומי קרב קלה יותר ממש לא ,ברור לי עד כמה קשה המצב בתוך עמי אני חיה .אני באה ממשפחה שכולה וחמי ז"ל היה הלום קרב שהמדינה לא ראתה בכלל וכל ילדיו עם פוסט טראומה . אני עצמי עם פוסט טראומה על רקע פגיעה מינית . היכולת להקשיב כן לכולם רק לעצמי לא .אני זה כמו סקארלט אוהרה ..."מחר תזרח השמש שוב " , המקצוע שלי הוא טיפולי בקשישים ובנפגעי נפש ...אשאר בכייף איך אומר הספר של לאה גולדבר דירה להסכיר .... השכנים טובים בעיני . שבת שלום ותודה

מנהל פורום טראומה והלם-קרב