התמודדות עם חרדה

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

15/12/2010 | 14:14 | מאת: עופר

שלום אני בן 35 וסובל מטראומה כנראה עקב התעללות נפשית ופיזית בילדות שגורמת לי להתנתק מהמציאות בצורה חדה מאוד לפעמים למשך ימים. הייתי מטופל מזה 7-8 שנים ב "שיטת גרינברג" ורכשתי באמצעותה כלים המאפשרים הרפיה והפחתת חרדה באמצעות אימון ותרגול ולמעשה אני מסוגל היום לצאת ממצב החרדה. הבעיה היא שהיציאה היא איטית מאוד ולוקחת לי שעות וימים לפעמים, ובנוסף כל היזכרות באדם או במקום הקשור לעבר שלי ( גם לעבר שלפני שנה - שנתיים ) מעורר את החרדה מחדש ואני נאלץ להימנע מדברים רבים ולנתק קשר עם אנשים רבים. השאלה שלי היא האם עדיף להמשיך לתרגל ולהתאמן עם הכלים שרכשתי עד כה או שאולי קיים טיפול קצר וממוקד יותר שיכול להביא לתוצאות שונות. תודה עופר

שלום עופר, אם שיטת גרינברג אפשרה לך לרכוש כלים להרפיה ולהפחתת חרדה עליך לשמוח בחלקך. אינני מכיר את הכלים האלו, אבל אם הם יעילים כדאי שתתרגל אותם באופן קבוע, ולא רק במצבים קשים. אין פתרונות פלא או 'טיפולים' קצרים ומהירים. אם יש כלי שמסייע לך כדאי לך לשלב אותו בחייך כדרך חיים, ולדעת ליצור לעצמך את המקום הבטוח המתאים לך ביותר. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב