סבלתי מטראומה קודמת ועברתי כעת תאונת דרכים

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

27/10/2010 | 08:49 | מאת: נמרוד

קשה וטראומתית. אני צריכה להיות מאובחנת לגבי הטראומה הקודמת. האם ניתן להבחין ןלאבחן כל אחת בנפרד?

שלום נמרוד, אבחון אינו מדע מדויק, וכל מאבחן מוצא בדיוק את מה שהוא מחפש (כך, למשל, הפסיכיאטרים של אגף השיקום מועלים בתפקידם ומתעלמים מן הסימפטומים הטראומטיים). אחד המאפיינים של פוסט-טראומה הוא שכל טראומה נוספת מגבירה ומעצימה את הסימפטומים של הטראומה הקודמת. אם סבלת בעבר מסימפטומים פוסט-טראומטיים, הטראומה החדשה של התאונה תחמיר את מצבך. כדאי מאוד לקבל סיוע, או טיפול קוגניטיבי-התנהגותי, כדי להתמודד עם הקושי החדש ולמנוע החמרה נוספת. אם השאלה בנוגע לאבחון קשורה בתביעות, אין לזה קשר למצבך הרגשי, וזו עבודתם של עורכי-הדין. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב