עזרה

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

29/06/2010 | 00:28 | מאת: ארי

שלום רב. התחלתי התמודדות עם הלם קרב לאחרונה ורציתי לשאול האם יש אפשרויות נוספות לטחפול מעבר לטיפול פסיכולוגי/פסיכיאטרי רגיל שאני כבר נמצא בו?

שלום ארי, השאלה שלך כל-כך כללית, שקשה לענות עליה. יש הבדל תהומי בין טיפול פסיכיאטרי לטיפול 'פסיכולוגי'. הטיפול הפסיכיאטרי הוא טיפול תרופתי המסייע להתמודד עם סימפטומים מסוימים, אך אינו 'מרפא' ולטווח ארוך השפעתו נחלשת ויש לו גם תופעות לוואי. כדאי להשתמש בו רק מחוסר אפשרות אחרת או כתוספת לטיפול התנהגותי. טיפול 'פסיכולוגי' הוא מושג רחב, וקיימות ארבע מאות גישות שונות ומשונות שלכל אחת מהן הנחות יסוד שונות ודרכי התמודדות שונות. כדאי להתרחק מן הגישות הפסיכואנליטיות/דינמיות, המבוססות על ניסיון לשחזר את הטראומה, משום שהן עלולות להחריף את המצב. הגישות הקוגניטיביות-התנהגותיות הן היעילות ביותר, משום שהן אינן מתיימרות 'לרפא' ואינן מבוססות על הנחות מיסטיות בנוגע ל'נפש', אלא מתמקדות בתרגול דרכים התנהגותיות להתמודדות יומיומית עם הקשיים והסימפטומים הפוסט-טראומטיים. חשוב לזכור שהלם-קרב אינו מחלת נפש, אלא פגיעה שאינה ניתנת לשחזור ולתיקון. ניתן לחיות חיים מלאים עם פוסט-טראומה וללמוד לחיות עם הקשיים ואף לצמוח מתוכם. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב