הזעת יתר

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

11/02/2010 | 15:36 | מאת: א

שלום, יש לי בעיה של הזעת יתר חמורה שאני כמעט ובטוח שנבעה מחוויה טראומתית שעברתי. הדבר נורא משבש לי את החיים ואת הבטחון העצמי. רציתי לדעת האם ניתן לרפא דבר כזה בעזרת פסיכולוגיה/פסיכיאטרי/פסיכוטרפיה(למה מהם זה שייך ומה ההבדל בניהם) וכמו כן האם טיפול בהיפנוזה יכול להועיל? בתודה א.

שלום א', הזעה אינה אחד הסימפטומים הבולטים של פוסט-טראומה, אך אם אתה בטוח שיש לזה קשר לחוויה טראומטית שעברת כדאי מאוד שתפנה לעזרה מקצועית. טראומה אינה מחלה שניתן לרפא, אלא מצב שניתן ללמוד לחיות אתו. יתכן שטיפול קוגניטיבי-התנהגותי יוכל לסייע לך למקד את הקושי ולהתמודד אתו. אתה כותב שההזעה משבשת לך את הביטחון העצמי, אך לעתים חוסר ביטחון עצמי הוא הגורם להזעה, וכדאי להתמקד בחיזוק הביטחון העצמי. על ההבדלים בין סוגי המטפלים השונים כתבתי בספר 'טיפול נפשי, מדריך למשתמש', ולא אוכל להרחיב כאן. בברכה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב