ד"ר האם מפגישה אחת יש אפשרות לקבוע םוסט טראומה?

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

01/11/2009 | 14:51 | מאת: מתוסכל

אני עברתי 3 תאונות דרכים בעבודה,והיו לי מלא לחצים במסגרת העבודה עצמה.לאחרונה אני מתובדד והתרחקתי מרוב האנשיים שאני מכיר ,יש לי סיוטים בלילה וכל הזמן כאבי ראש,נטייה לשתות ומרגיש שנהייתי עצבני ואין לי שליטה על זה.ניגשתי לרופא פרטי אחרי שגרמתי חבלה לעצמי ביד ושפכתי לו הכל ,אני מופנם ואצלו מצאתי את עצמי מדבר על הכל,בסוף השיחה המצליץ לי על כדורים ועל מעכב ואבחנה של פוסט טראומה,אישית אחרי השיחה לא שאלתי כלום כי פשוט הייתי ממש בלחץ ופרקתי הכל . השאלה שלי האם מפגישה אחת קובעים פוסט טראומה או לא. רק השם שלה מפחיד.האם התרופות עוזרות לעבור את ההרגשות הלא נוחיות? אני פשוט לאחרונה שמתי לב שאני לא מסוגל לתקשר עם הסביבה שלי אחרי שאמר לי פוסט טראומה

שלום למתוסכל, אני חושב שהתמזל מזלך ופגשת רופא רגיש שידע להקשיב לך, וגם לזהות את הסימפטומים הפוסט-טראומטיים. אינני חושב שהוא אבחן אותך, אלא שפשוט הבחין בסימפטומים. גם ממה שכתבת כאן לא קשה לנחש שאתה סובל מפוסט-טראומה, למרות שכדאי מאוד שתפנה לאיש מקצוע לשיחה מעמיקה יותר, שתסייע לך לזהות ולהבין את מצבך. חבל שאתה חושש כל-כך מן המושג 'פוסט-טראומה'. תאונה היא טראומה, ומי שעבר טראומה לעתים קרובות סובל מתופעות פוסט-טראומטיות. זה הכל. עם זאת, חשוב שלא תתעלם מכך, ותפנה לקבל טיפול שיסייע לך להתמודד עם התופעות הפוסט-טראומטיות. התעלמות תגרום לכך שהתופעות יחמירו, ולעתים אחרי עשר או עשרים ואפילו שלושים שנה המצב יכול להיות קשה ביותר. תרופות אינן מבטלות את הפוסט-טראומה, גם אם לעתים הן מקילות על סימפטומים מסוימים (כמו דיכאון או אגרסיביות). הטיפול היעיל לפוסט-טראומה הוא טיפול קוגניטיבי-התנהגותי, המלמד אותך כיצד להסתגל למצב החדש ולדעת להתמודד איתו בהצלחה. כדאי לזכור שטראומה אינה מחלה, אלא פגיעה שאינה ניתנת לתיקון. דווקא משום כך כדאי ללמוד כיצד לחיות עם הפגיעה למרות קשיים מסוימים. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

03/11/2009 | 00:29 | מאת: אלונה

שלום דרור, אני קצת מזדעזעת לקרוא את הפסיקה כי טראומה הינה פגיעה שאינה ניתנת לתיקון. אני חושבת שיש בה משהו שמצמצם את תחושת התקווה לשיקום. האם יש פה שאלה סמנטית או מהותית? מהו תיקון? האם שיקום הוא תיקון? אולי בעצם כן? ואני גם לא בטוחה שניתן להכליל הנחה זו על כל סוגי הטראומה. אולי הכוונה היא באיזו מידה נותנים להפרעה הזו להיות בחזית או ברקע. אני חושבת שאמירה כזו יכולה מאוד לייאש אנשים שרק רוצים לשכוח. להגדיר משהו כנזק בלתי הפיך הוא סוג של נבואת זעם קשה מדי להכלה עבור אנשים שרוצים להאמין בשינוי מהותי של מצבם.

02/02/2010 | 03:17 | מאת: אלמוני

הני םת למות ודחופ יש במוח ברש באף רקהדקהריח של אנשיפ שרופים ואני מרגיש את זה קבוע המראות של אותו יום רודפום אותי הרבה מאוד שנים אני לו יודע להסביר כאילו זב עובר עכשיו אין לי כוח אני למות ודחוף

מנהל פורום טראומה והלם-קרב