PTSD ==OCD

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

21/10/2009 | 08:44 | מאת: manosss

אני נהג אוטובוס מזה כ20 שנה מהם 5 שנים בחברה שעובד היום לפני כשנה נפלתי על הרגל השמאלית וכאן היתחילו צרותיאספר ממש בקצרה את הקרות אותי לפני שנה !! קרתה תאונת עבוד\דרכים כי אני נהג אוטובוס בגוש דן ומאז התאונה נהייתה אמטומה ! ברגל וכנראה גם במוח! מאז האמטומה התנפחה למימדים שאפילו רופאיםלא רצו לטפל בי זורקים אותי ממש מאד לשני וככה נכנסתי לעצבים כי המריבות בינהם ממש היגעילו אותי ונכנסתי איתם לויכוחים וההיתי נמלט מהמיון לא פעם אחת !! לאחר כשלושה חודשי סבל נוראי ודם ש ומוגלה שנוזלים מרגלך ללא הפסקה ! אי הצלחת הרופאים בטיפול וכך החליט רופא עור גש לרופא המשפחה שלך שייתן לך הפניה לפסיכיאטר!! ניגשתי לרופא המשפחה והוא אמר לי אני מכיר אותך יותר מידי טוב בכדי שאתן לך כזה מכתב אם רופא העור החליט שהוא בעצמו יין לך הפניה לפסיכיאטר וכך היה התחלתי לקבל טיפול אינטנסיבי בכדורים ציפרלקס 2 ביום וואבן פראפנאן , בונדרומין, מירו, והמצב רק החמיר1אובחנתי כOCD==PTSD ואני עדיין סובל מגירודים עזים בכל הגוף התפרצויות זעם ,מתח נפשי,חוסר שמחת חיים !לפני התאונה הייתי איש הכי שמח בעולם! רקדן ייווני שתמיד היה במרכז כל מסיבה! היום לי חלומות זוועה חרדה תמידית מסתגר בחדר שלי עם המחשב מבוקר עד לילה מתרחק מחברים ומשפחה נכנס לוויכוחים ורב עם כל מי שנמצא ברדיוס שלי אנשים ממש לא מבינים אותי כל זה קרה לאחר התאונה שהיום אני סובל והפצע בשלבי החלמה אני זקוק לתמיכה נפשית וטיפולי יום בשיחות אבל כשאני מבקש מהפסיכיאטרית לפני חודשיים נתנה לי הפניה ואבדה לי ביקשתי לחדש ההפניה אמרה לי למה אתה צריך מה אתה הולך להתאבד? עזבתי אותה שהיא תתאבד ו!! יש אולי כאן בעולם מישהו שעבר דבר ד ו מ ה !! ויכול לעזור בעיצה טובה שווה אלפי מונים!! אשמך לקרוא כל דבר בתודה מראש !! ואענה לכל שאלה ואם מישהו יבקש אפילו תצלומים של הזוועה יש לי !!!!

שלום מנוס, לא קשה לי להבין את המצב הקשה בו אתה נמצא, ואת התסכול הרב מכך שלמעשה איש אינו עוזר לך. עם זאת, הפורום שלנו מיועד להלומי-קרב ולנפגעי טראומה, ואין לנו כלים להבין את הפגיעה הגופנית שלך. כדאי מאוד שתמצא רופא מומחה, אולי בתשלום, שעליו תוכל לסמוך, ולאחר שתהיה לך אבחנה מדויקת של הפגיעה יציע לך גם את הטיפול המתאים. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

21/10/2009 | 09:19 | מאת: manosss

קבלתי הצעה לגשת למיון בבית החולים לחולי נפש ולבקש שם עזרא וטיול ! מה דעתך בעיניין האם אדוני ממליץ?

21/10/2009 | 18:40 | מאת: הפצוע האלמוני

כתבת בהודעתך במפורש שאובחנת כ PTSD ו OCD מכאן אני מבין שזה בנוסף לפציעה ברגל. הסמפטומים שתארת גם מחזקים את האבחנה. פוסטרואמה יכולה להגרם מכל טרואמה שחווית זה יכול להיות במלחמה,פעולות איבה, תאונות דרכים וכו' הסמפטומים הם אותם סמפטומים רק חווית הטרואמה שונה. לא מפליא אותי שאתה סובל מ 2 פגימות OCD ו PTSD מאחר ולאחרונה גילו החוקרים שיש קשר ישיר בין השניים הרבה נפגעי טרואמה מפתחים OCD . מנסיוני אתה רק צריך לטפל בזה כמו שצריך ובמקום המתאים ויש סיכוי טוב לשיפור שיקל עליך את הסבל. לדעתי תנסה לפנות לביה"ח תל השומר מחלקה פסיכיאטרית שם ישנה מחלקה לטיפול בפוסטרואמה שם זה המקום המתאים ביותר לטיפול בך. מחלקה פסכיאטרית תל השומר טלפון: 03-5303350/1 בהצלחה

מנהל פורום טראומה והלם-קרב