טיפול emdr

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

15/09/2009 | 20:29 | מאת: זנב של דג

שלום. האם טיפול emdr יכול להנתן במצבים של פוסט טראומה עקב טראומה ממושכת שנמשכה חצי שנה בערך? האם טראומה רחבה שפגעה בדימוי העצמי, באמון בעולם, יצרה חשיבה דכאונית ואובדנית עקב אביוס יכולה להיות מטופלת באמצעי זה? ואם כן האם טיפול זה מוגבל בזמן ותוך כמה מפגשים ניתן לראות שינוי. האם טיפול זה יכול להחליף טיפול פסיכודינמי מבחינת העמקה בתכנים? תודה.

שלום זנב של דג, שיטת ה-EMDR מתיימרת לטפל בכל סוג של טראומה, גם לאחר שנים רבות, בטיפול קצר למדי. האם זה עוזר? אתה יכול לנסות ולראות. עד היום לא פגשתי הלום-קרב שסיפר על שינוי בעקבות טיפול כזה, אבל המטפלים מספרים שזה נפלא. אין כל צורך להשוות זאת לטיפול פסיכודינמי 'עמוק'. הטיפול הפסיכודינמי אינו מתאים להלומי-קרב, משום שהוא מבוסס על שחזור הזיכרון, וזה הדבר האחרון שנפגעי טראומה זקוקים לו. גם התועלת שבטיפול כזה מוטלת בספק. כדאי לזכור, שרוב השיטות הטיפוליות מבוססות על ההנחה שהטראומה היא מחלה שצריך לרפא, וזו הנחה שגויה. הטראומה היא נכות שלא ניתן לתקן, אבל אפשר וכדאי ללמוד לחיות אתה ולפתח מיומנויות רגשיות לשיפור איכות החיים. הגישות הטיפוליות המתאימות הן הגישות ההתנהגויות, שאינן עוסקות במיתוסים נפשיים אלא בחיזוקים התנהגותיים. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

15/09/2009 | 22:01 | מאת: זנב של דג

תודה על תשובתך, מדובר בטראומה של אביוס נפשי קשה (של דמות מטפלת)ולא של הלם קרב. אין לה שום הקשר מיליטריסטי למרות שחשה כאילו חזרתי משדה הקרב הלומה והמומה. האם במקרה זה השיטה יכולה לעזור? האם גם במקרה זה אתה מציע לי לשכוח ולהסיח דעתי מהפגיעה בטכניקות קוגנטיביות התנהגותיות במקום להעלות אותה באוב להתמודד איתה עד שהחוויה תשחק רגשית וכבר לא תעניין אותי יותר.

13/06/2010 | 14:18 | מאת: goop880

אני יספר בקצרה על מה שאני עובר כיום אני משוחרר כבר 5 חודש משרות צבאי של 8 שנים קשות של היסרדות יום יומית אים מערכת קשה על המשך שרות כל הזמן להלחם על חידוש השרות וכך זה מתחיל לי אים עצבים אי שקט הנפשי שבי מחשבות מה יהיה אים לא יחדשו לי לחצים שאין לי איך להסביר אותם לו ישן טוב בללות לו מרוכז חלק מגופי נפגע תיפקודי כגון האון הגברי אני מנוטק ממה שמסביבי את כל התסקולים אני מפיל על הבית שלי אני אדם שונה ממה שאני רגיל אין לי סובלנות כלפי אף אחד סגור אים אצמי שקוע במחשבות כבר התמוטטתי כבר ומצעתי את עצמי בבית חולים היום אני בסוג של אדם סגור לא מדבר הרבה אים אנשים השמח אים תגיד לי מה אתה חושב אליי ותגיד לי מה אני בדיוק אני נימצא בו תודה שלומי

מנהל פורום טראומה והלם-קרב