אני חש כעס וזעם

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

30/05/2009 | 16:22 | מאת: אלן

כל פעם שאני ניגש למשרד הביטחון כדי לבקש עזרה ,אני נתקל בדלתות סגורות . אני משתדל לא להזדקק להם כדי לא לחוש כעס וזעם . אבל במוקדם או במאוחר כולנו צריכים את העזרה שלהם . לא שהם לא נותנים את העזרה אבל מוצאים את הנשמה עד שמקבלים אותה . המצוקה הנפשית היא גדולה . משתדל שלא להתקרב אליהם . מכוון שאני תלוי בהם ולא גיבור גדול אני לא רוצה לספר יותר . אני חש די מאויים . בידידות אלן

אלן יקר, אתה מתאר את המצב בו נתקלים נכי צה"ל רבים, ובמיוחד נפגעי טראומה והלם-קרב. אין לך סיבה לחוש מאוים, ואין לך ממה לחשוש. אני עצמי התנסיתי בכך, ובדקתי את האפשרויות להתמודד עם האטימות של הפקידים, ובעיקר של העומדים בראש אגף-השיקום, והממצאים קשים: 1. פקידי אגף השיקום חסרי הכשרה בסיסית ביחסי-אנוש, ובאטימותם פוגעים באופן קשה בנפגעי הטראומה. 2. באופן מודע פקידי אגף השיקום, עד למנהלים הבריכים, אינם עונים על מכתבים הנשלחים אליהם בדואר רשום, בניגוד לנהלים הקבועים. 3. אגף השיקום אינו משקם את הנפגעים, ולעתים מחמיר את הפגיעה הנפשית. המדיניות של אגף השיקום מחייבת את נפגעי הטראומה להימנע משיפור מצבם, כדי שלא להיוותר ללא התמיכה הבסיסית לה הם זקוקים. 4. מלחמות פנימיות בין פקידי אגף השיקום פוגעות בנפגעי הטראומה, ומונעות מהם לממש את זכויותיהם. 5. גם מי שהוכר כנכה צה"ל והלום-קרב מתקשה לממש את זכויותיו, ופקידי אגף השיקום עושים ככל יכולתם למנוע מהנפגעים לממש את זכויותיהם. אני יכול להרחיב עוד ועוד, אך לצערי הכעס לא ישנה דבר, ורק אם כל אחד מאתנו יחשוף את ההתעללות של אגף השיקום בהלומי-הקרב אולי הלחץ הציבורי ישנה משהו. שבוע טוב, דרור

31/05/2009 | 14:54 | מאת: אברהם שרווד

דרור יקירי! מה בנוגע לספר שאתה מתכוון להוציא לאור אודות היחס כלפינו מצידו של אגף השיקום? זה פשוט מסקרן אותי והייתי מאוד רוצה לקרוא אותו, עד כמה שאוכל כמובן... את הספר הקודם שלך אודות צוות ארבע קראתי חלקית ואני לאט לאט רוצה לקרוא אותו, אבל נורא קשה לי... אתה כותב מדהים ולכן אני שואל גם. שלך, אברהם.

01/06/2009 | 00:31 | מאת: הפצוע האלמוני

אני שייך למחוז רחובות ומאז שהוכרתי קבלתי את כל הסיוע הנדרש בהתאם לרמת פציעתי. נכון שזה היה כרוך בבדיקות מתישות בטופסולוגיה מתישה על כל בקשה אך בסוף קבלתי את המגיע לי. צריך לזכור ולהבין שפצועים כמונו ישנם אלפים וכל אחד רוצה טיפול אישי ומסור, לדעתי משרד הביטחון לפחות במחוז בו טופלתי עושה את המאמצים בכדי לתת את הטיפולים הנדרשים. יחד עם זאת יכול להיות שיש שוני ברמת הטיפול בין המחוזות ואם זה אכן כך אז צריך לשנות זאת וליצור אחידות ברמת הטיפול בכל המחוזות. אני אישית נצלתי בזכות הטיפולים שנתנו לי ועל כך אני מודה לאגף השיקום.

01/06/2009 | 08:58 | מאת: צVק@

20/06/2009 | 23:40 | מאת: טובה

שלום רב צר לי לשמוע על מצבך אשמח לשתף אותך בטיפול אותו אני עברתי ב NLP ודמיון מודרך אשמח לתת לך פרטים 0524686949

מנהל פורום טראומה והלם-קרב