שאלה לד"ר גרין.

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

28/03/2009 | 14:42 | מאת: חנן

ראשית אני הלום קרב מהאנתיפאדה הראשונה 1991,ולמעלה משנתים כשאני במצוקה הפנים שלי אדומות וזה דומה לכוייה, אודם חזק בצידי האף מצח וליד האוזניים , רופא עור זיהה מה שנקרא במונחים רפואים סבוראה דרמטיטיס והוא קשר את זה ישר לטראומה שלי ולצערי כמעט ואין רמסיה במצבי אני מיואש מה עוד ניתן לעשות בנדון יש ימים שאני מתבייש לצאת רק מהתגובות והשאלות של האנשים שפוגשים בי. אודה.

שלום חנן, השאלה שלך מציגה נושא חשוב וקשה ביותר הנוגע לכל נפגעי הלם-הקרב. הרופא שלך צודק. בנוסף לקשיים הרגשיים של ההתמודדות עם פוסט-טראומה, בשלבים מאוחרים יותר סובלים נפגעים רבים גם מתופעות לואי גופניות, ובהן בעיות עור, טחורים, כיבים ובעיות עיכול וכן לחץ-דם גבוה. לצערי, אגף השיקום, שמפקיר את הלומי-הקרב ומגביר את הטראומה שלהם בטיפול השערורייתי שלו בהכרה ובתמיכה, מתעלם מן התופעות הגופניות המאוחרות יותר. אתה כותב שהתופעות מתגברות כאשר אתה שרוי במצוקה. זה טבעי, וכדאי להתמודד עם המצוקה ולהקל על התופעות הגופניות באמצעות טכניקות שונות של הרפיה רגשית וגופנית. אינני יכול, כמובן, להציע לך כאן את הטיפול המתאים, אבל חשוב ביותר שלא תוותר על קבלת הטיפול המתאים, בשילוב של טיפול נפשי התנהגותי עם טיפול רפואי. כדאי לך להתייעץ עם מומחים בתחום זה, גם אם יהיה עליך לעשות זאת באופן פרטי. אני מקווה שחברי הפורום שלנו, המתמודדים עם בעיות דומות, יוכלו גם הם לסייע לך מניסיונם האישי. אני מאחל לך הרבה בריאות, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב