טיפול חדשני

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

01/03/2009 | 13:08 | מאת: ענת

שלום בימים אלו אנו מצלמים סרט תיעודי על טיפולים חדשניים לדיכאון, סכיזופרניה וטראומה שישודר בערוץ 8 בארץ וערוצים דומים בחו"ל. נשמח מאוד לדבר עם כל מי שיש לו איזושהי נגיעה לפגיעות הנ"ל על מנת לשמוע על ההתמודדויות והטיפולים. כמו כן נשמח לידע את הפונים על טיפולים חדשניים אותם יצא לנו לתעד. אנו מתכוונים ליצור סרט מעמיק אשר יציג לציבור הרחב זווית הסתכלות שונה על אנשים פגועי נפש וישבור חלק מהסטיגמות אשר דבקו באנשים אלו ולכן חשוב לנו לשמוע את מה שיש לכם להגיד. המון תודה על שיתוף הפעלה. ענת מתאמת הפקה [email protected]

02/03/2009 | 18:41 | מאת: צVק@

את מוזמנת ליצור קשר טלפוני / דוא"ל צביקה קומיי 052-2888486

שלום ענת, פרסמת כאן הודעה זו גם בחודש דצמבר האחרון, ומשום מה לא ענית לאימייל הפרטי ששלחתי לך. אני שמח לשמוע שאתם "מתכוונים ליצור סרט מעמיק", ולכן חשוב מאוד שתציגו את הטראומה לא כמחלת-נפש, כמו דיכאון וסכיזופרניה, בהם אתם עוסקים, אלא כנכות הדורשת שיקום ולא 'טיפול'. אמנם הכנסת שינתה את החוק והוציאה את הלומי-הקרב מהגדרת חולי-הנפש, ושילבה אותם בין שאר פצועי צהל. זו הבחנה חשובה ביותר, משום שפוסט-טראומה אינה מחלה, ואי-אפשר 'לרפא' אותה. עם זאת, אפשר לשקם את הלומי-הקרב באמצעות תמיכה ובאמצעות שילובם מחדש בחיי הקהילה והמשפחה. לצערי, אגף השיקום והמערכת הרפואית שלו עדיין מתייחסים אל הלומי-הקרב כאל חולי-נפש, ומזניחים את התמיכה והשיקום שלהם. כדאי שתוכנית כמו שלכם תתייחס לדימוי המעוות של הלומי-הקרב ותתייחס בספקנות למי שמציע 'טיפול' חדשני בהלומי-הקרב ונפגעי הטראומה. בברכה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב