הלם קרב

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

24/03/2008 | 22:42 | מאת: ארובת העין

שלום, החבר שלי נפצע במלחמה וראה חברים נהרגים. הוא סובל מהלם קרב ומשתמש בתרופה שמאוד עוזרת לו. אנחנו מדברים על הנושא מתי שזה מתאים לו וגם זה עוזר לו הרבה. יש לו בעיה קשה בלילות והיא מציקה גם לי : הוא סובל מסיוטים שלדבריו חדים וברורים כמו מציאות וקשה לו מאוד לקום. בעקבות זאת הוא הרבה פעמים מפסיד לימודים, עבודה ומחויבויות אחרות פשוט מהסיבה שהוא לא מתעורר. מה אפשר לעשות ? אנחנו מאוד מאוהבים. אני חושבת שיש סיכוי טוב שאחיה את חיי עם האדם הנפלא הזה. עם זאת, מעסיקה אותי המחשבה האם יש אפשרות בכלל להחלים מטראומה כלכך גדולה. מה דעתך ? תודה רבה.

שלום לארובת העין, אינני יכול לכתוב לך תשובה מדויקת לגבי חברך, משום שלא כתבת אם הוא מוכר כהלום-קרב על-ידי משרד הביטחון, ואם הוא מקבל טיפול (מחוץ לטיפול התרופתי). בהכללה אני יכול לומר שהלם-קרב אינו מחלה, ולכן לא ניתן לרפא אותו. הטראומה היא פגיעה נפשית המשנה את מי שנפגע, ולא ניתן לשוב ולתקן אותו. עם זאת, כמו בכל פציעה אחרת, יש אפשרות ללמוד ולחיות עם הפגיעה ולקיים חיים טובים וארוכים. כדי לעשות זאת חשוב מאוד להיות מודעים למאפייני הפגיעה, ולמנוע חשיפה לטראומות נוספות שיגבירו את הפגיעה בעתיד. כדאי מאוד להתייעץ עם אנשי מקצוע מומחים בתחום הטראומה, ובעיקר פסיכותרפיסטים ופסיכולוגים המתמחים בטיפול קוגניטיבי-התנהגותי. כדי לקיים זוגיות טובה עם נפגע פוסט-טראומה כדאי ששניכם תשתפו פעולה ותקבלו גם יעוץ או טיפול זוגי משותף. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

01/04/2008 | 22:17 | מאת: ארובת העין

תודה רבה . החבר שלי אכן מוגדר כנפגע הלם קרב על ידי משרד הבטחון ויש לו אחוזי נכות די גבוהים. הוא לא מקבל טיפול מעבר לתרופות. הוא מקבל ייעוץ אצל פסיכיאטר מטעם משרד הבטחון אחת לחודש אבל זה לא ממצה... מאילו טראומות נוספות עליו להמנע ? יש לו חלומות איומים ובלגאן שלם בכל נושא השינה. ע"פ הנסיון שלך, האם ראית מקרים בהם בעיית השינה השתפרה ? ממש קשה לתפקד ככה ונורא קשה לי לקבל את זה. אני מוצאת את עצמי מתרגזת כשהוא לא קם ומפספס דברים חשובים. אני יודעת שהוא לא עושה זאת בכוונה ומתארת לעצמי שזה קושי גדול בהרבה מהקושי של אדם רגיל כמוני לקום אבל זה מאוד מתסכל... יש דרך בה אני אוכל לעזור לו בזה ? תודה רבה

מנהל פורום טראומה והלם-קרב