זקוקה למידע דחוף.

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

20/12/2007 | 11:34 | מאת: מיה

שלום לד"ר גרין ולכל משתתפי הפורום. אני פונה אליכם מכיוון שבן זוגי החל לסבול מתופעות של חרדה, הכוללות דריכות גבוהה, דפיקות לב, כאבים ורעד ב שרירים, קשיי ריכוז, דכדוך, פחד ממחלות (הוא בריא פרט לחרדות) הפרעות בשינה ולעיתים גם סיוטי לילה. הפעם הראשונה בה נתקל בתופעות דומות היה מיד לאחר חזרתו מהשירות במלחמת לבנון השניה. אז, זה היה בדרגה נמוכה הרבה יותר, ורק שנה לאחר מכן חזרו התופעות ולבשו את הצורה המתוארת לעיל. לאחרונה הוא קיבל כדורים מרופאת המשפחה אבל יעילותם מוגבלת. אני עושה ככל שביכולתי על מנת לתמוך בו אך אני מרגישה שהוא אינו מטופל בצורה כוללת ומקצועית מספיק ובינתיים סובל מאד. גם אני כבר אובדת עצות והנטל עלי הולך ונעשה כבד יותר ויותר. אני מרגישה שאין לי מספיק מידע ואיני יודעת לאן לפנות. שאלתי אליכם: איך מתחילים? לאן ניתן לפנות על מנת לקבל מידע אמין ומקיף על אפשרויות הטיפול ואם אפשר גם על העלויות? האם יש מרכז רפואי או טיפולי כלשהו שבו ניתן לעבור מעין "אבחון" או לקבל יעוץ בנוגע לאופן הטיפול המתאים ביותר? אודה לתשובתכם, מיה

20/12/2007 | 15:00 | מאת: הפצוע האלמוני

שלום מיה, אני ההיתי בסרט הזה ואני מכיר את הלחץ וחוסר האונים שאתם נמצאים בו. אני קודם כל רוצה להרגיע אותך ולומר לך שיש פיתרון והכל יהיה בסדר ברגע שתכנסו לטיפול מסודר וקבוע. מאחר ובן זוגך היה בשירות צבאי במלחמה ולאחריה התחילו הסימפטומים שאת מתארת שדרך אגב דומים מאוד לתסמונת הלם קרב-פוסט טרואמה, אני מציע שתפני לבית החולים תל השומר מחלקה פסיכיאטרית - מנהל המחלקה ד"ר מיכאל פולק טל: 03-5303349/50 . אני חושב ששם יבדקו את בן זוגך ויאבחנו אותו, שם תקבלי את כל היעוץ והעזרה בנושא כולל איך לכתוב תביעה למשרד הביטחון ולמי צריך לפנות. אני מטופל שם כבר יותר משנתיים דרך משרד הביטחון ומאוד ממליץ לטפל שם יש שם ממיטב המומחים בתחום הזה ומגוון של שיטות טיפול. אז שיהיה בהצלחה, אם יש לך שאלות נוספות את יכולה לפנות לאיימל שלי אשמח לסייע.

20/12/2007 | 22:56 | מאת: א

רציתי לקבל יעוץ כיצד אני יכול לעזור לו א, טיפולית ב. משפטית אשמח לקבל לאימל שלי כל עזרה שתסייע בעדו. תודה א

שלום א., קצת קשה להבין מן הפניה שלך מה הקשר בינך ובין חברך, ואיזו עזרה אתה רוצה לתת לו. אם הוא כבר הגיש תביעה להכרה כנכה צה"ל הוא רשאי לקבל טיפול, אם יפנה לרופא המחוזי או לעובדת השיקום בלשכת השיקום במקום מגוריו. אם יש ביכולתך לסייע לו להיעזר בשירותיו של עורך-דין, זה עשוי להקל על המגע הקשה עם משרד הביטחון ולשכת השיקום. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

שלום מיה, הדאגה שלך מוצדקת, וכדאי לפנות מיד לטיפול ולא להסתפק בכדורים מרופאת המשפחה. ביחידה לתגובות-קרב בתל-השומר ניתן לקבל טיפול, וכדאי לפנות לרס"ן אופיר לוי, מפקד היחידה, בטלפון: 03-7377007, 03-7376327. במקביל, ניתן להגיש תביעה למשרד הביטחון. לשם כך צריך לקבל אבחון מפסיכיאטר המומחה בתחום זה, ולאסוף את כל המסמכים על השירות הצבאי ועל אירועים מיוחדים בזמן השירות במלחמה. מרגע הגשת התביעה ניתן לבקש טיפול ללא תשלום על-ידי מטפלים המוכרים על-ידי משרד-הביטחון. האם בן-זוגך מכיר בקושי ומוכן לקבל טיפול? מוכנות כזו לטיפול מיידי תוכל לחסוך לשניכם קשיים רבים בעתיד הרחוק. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

24/12/2007 | 14:36 | מאת: ד"ר ברוך אליצור

ככל שאת תביני יותר את משמעות התסמינים מהם הוא סובל, כך יהיה לך יותר קל להבין אותו ולתמוך בו. אני ממליץ שתכנסי לאתר שלי, קיראי אותו בעיון ותסבירי לחברך מה משמעות התסמינים (אני מניח שלו יהיה קשה להתרכז ולקרא את התאוריות) כמו כן שכנעי אותו לעשות יחד איתך תרגיל הרפיה כמו נשימות מרגיעות וכיווץ אברים וכן להאזין להקלטות ביחד. כיוון שאני משוכנע שגם את בלחץ, זה יתרום גם לך.אני מאחל לשניכם חיים רגועים יותר. כתובת האתר www.baruch-elitzur.com

מנהל פורום טראומה והלם-קרב