רעש באוזניים

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

07/12/2007 | 17:58 | מאת: עוזי

אני הלום קרב ממילחמת לבנון האחרונה יש לי בעיה מאוד קשה של רעש אני לא מסוגל לשמוע רעש של הרבה אנשים שמדברים ביחד ולא מסוגל לשבת בבית קפה או מיסעדה שם גוררים את הכיסאות ורעש הכפיות ובטח לא מוזיקה שמעתי שיש אטמי אוזניים עם מסננים מיוחדים לרעש בהתאמה אישית וזה עולה בערך כ 680 שח אני מעוניין שתיעצו לי אם יש לכם ניסיון באטמים מסוג הזה או משהו אחר שיכול לעזור לי ביום יום כהגנה מפני הרעשים בתודה עוזי

07/12/2007 | 18:04 | מאת: יהודה

שלום ניסיון ממש לא אבל הרעש באזניים (טינטון) מוכר וידוע ומאוד מרגיז שבת שלום

שלום עוזי, אני סובל מצפצופים באוזניים כבר שלושים וחמש שנים, ובשנים האחרונות הפסקתי לשבת בבתי קפה ולהשתתף במסיבות משפחתיות. זה צירוף של פגיעה בשמיעה ופוסט-טראומה, ולא מצאתי לזה תרופה. לא שמעתי על אטמי האוזניים שסיפרת עליהם, אבל אם הם יעילים אין סיבה שלא לנסות. אינני בטוח שאטמי האוזניים הם הפתרון הטוב ביותר, משום שהקושי הנגרם במקומות רועשים למי שסובל מפוסט-טראומה אינו נובע רק מן הרעש עצמו. אחד הסימפטומים של פוסט-טראומה הוא הפרעת קשב וריכוז, ותחושה של הצפה. במקומות ציבוריים יש עודף גירויים ויזואליים ושמיעתיים, והם מגבירים את תחושת ההצפה ועשויים לעורר גם התקפי חרדה וזעם. גם אם תשתמש באטמי אוזניים עדיין תראה את כל האנשים סביבך, וגופך ירגיש את תנודות הקול של המוסיקה. אין לכך פתרון, וכדאי ללמוד ולהסתגל לחיים מוגנים יותר, ולהימנע ככל האפשר ממקומות ציבוריים. אם תעשה שימוש באטמי האוזניים החדשניים ותגלה שהם מסייעים לך, אתה מוזמן לחלוק אתנו את נסיונך ולספר לנו. ואתה מוזמן, כמובן, להמשיך להשתתף בפורום ולשתף אותנו בהתמודדות האישית שלך עם הטראומה. חג שמח, ד"ר דרור גרין

07/12/2007 | 21:36 | מאת: עוזי

תודה על התשובה אני מכניס את האתר שמימנו שאבתי את הרעיון תן דעתך בבקשהhttp://www.adut.co.il/index-3.html

מנהל פורום טראומה והלם-קרב