לד"ר גרין

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

04/08/2007 | 00:35 | מאת: ש.

ד"ר גרין שלום בערוץ 8 ישנה תוכנית- "מפרוע לרגוע"- אתה מכיר? סדרה שעוקבת אחר בני נוער שהוצאו מהבית למחנה מיוחד בשל בעיות התנהגות קשות. הם עוברים מסעות ארוכים בתנאים מאוד קשים לומדים להכיר את עצמם מחדש ורוכשים ביטחון עצמי. כשאני רואה את זה אני מרגישה שזה הפיתרון הכי טוב בשבילי. אני מרגישה שאם הייתי נמצאת בכזאת מסגרת שתכריח אותי להתמודד עם הדברים ולא לברוח ולהסתגר, מסגרת שתתן לי דחיפה קדימה ותלמד אותי לקחת אחריות הדברים יכולים להשתנות לטובה. (שנים בבית בין קירות חדרי- הפרעת אישיות תלותית ונמנעת). שאלתי היא האם ידוע לך על מסגרת כזאת או דומה לה שנועדה למבוגרים? אציין שניסיתי טיפולים רבים ותרופות אך אלו לא עזרו. אני באמת מרגישה שזו מסגרת נכונה עבורי. תודה ושבת שלום

שלום ש., אין לי טלוויזיה, ואינני מכיר את התוכנית 'מפרוע לרגוע', עליה כתבת. אני חושב שהאינטואיציה שלך נכונה, ושפעילות גופנית במסגרת חברתית יעילה לעתים יותר מכל טיפול אחר. מדוע את חושבת שאת זקוקה דווקא לקבוצה המיועדת לבעלי 'בעיות' התנהגות? אינני יודע ממה את סובלת, ולכן לא אוכל לייעץ לך בנושא זה. עם זאת, אם אין לך קושי המגביל אותך ומקשה עליך לצאת מן הבית, את יכולה להצטרף לקבוצה או לקורס המשלב פעילות חברתית וגופנית. יש קבוצות העוסקות בטיפוס צוקים, קבוצות של רוכבי אופניים וקבוצות של מטיילים. כל יציאה כזו מן הבית, מפגש עם אנשים אחרים המשולב בפעילות גופנית, יכול להועיל לך. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

17/08/2007 | 01:24 | מאת: עמי

שלום אשמח לדעת אם יש פעילויות ספורט / טיולים לנכי PTSD אני יושב כל הזמן בבית עמי

שלום עמי, בלשכות השיקום השונות יש פעילויות רבות לנכי צה"ל, ואני משער שביניהן תמצא גם פעילויות לנפגעי טראומה. כדאי שתתקשר לעובד השיקום שלך ותבקש מידע על פעילויות אלו. כדאי גם שתפנה לבית-הלוחם הקרוב אליך, ותבדוק את פעילויות הספורט המוצעות בו. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב