חזרה לנהיגה אחרי אירוע מוחי

דיון מתוך פורום  הערכת כשירות נהיגה ושיקום בריפוי בעיסוק

17/11/2019 | 09:16 | מאת: טל

אמי בת ה 72, עברה אירוע מוחי קל לפני מספר חודשים. היא רוצה לשוב לנהוג. יש לה חולשה קלה ביד ורגל ימין. חוץ מזה, היא בסדר גמור. מה נכון לעשות?

שלום רב, ראשית, רפואה שלמה לאמך. לשאלתך- השאלה היא האם אמא דווחה על ידי גורם רפואי לרשויות? זה בהחלט יתכן לאחר אירוע מוחי. באם כן- תקבל זימון מהמכון הרפואי לבטיחות בדרכים (מרב"ד) לצורך ביצוע הערכה מקצועית. במרב"ד יבדקו את יכולת האחיזה בהגה בשני ידיים והשליטה על הדוושות ברגל ימין וגם, יערכו לה בדיקה קוגניטיבית. באם לא דווחה, (וגם אם דווחה ואתם מעוניינים בחוות דעת מקצועית בטרם הגעה למרב"ד), בהחלט ניתן לבצע הערכה במכון לאבחון ושיקום נהיגה, כפי שיש בבילינסון או במרפאות נוספות בארץ. במכון, מרפאה בעיסוק מומחית בתחום תבצע הערכה כוללת, תבדוק את אמך- הן מבחינת השליטה במנגנוני הרכב, תבצע הערכה קוגניטיבית ובהסתמך על כך, אמא גם תיבדק בנהיגה עצמה, בשיתוף מורה לנהיגה. באם אמא נוהגת ללא קושי- תוכל להמשיך לנהוג בביטחה, ללא מעורבות נוספת. ובנוסף, ניתן להשתמש בהערכהה של המרפאה בעיסוק ולשלוח למרב"ד. במידה ויימצא שנהיגתה של אמא אינה בטוחה, יתכן ואפשר לבחון כיצד לסייע לאמא לשוב לשלוט היטב ברכב- או ע"י המלצות להתערבות שיקומית (שיפור תפקוד יד ורגל, שיפור זמן תגובה...), המלצות לשימוש באביזרים ייחודיים (תפוח על ההגה, דוושות רגל שמאל)...המלצות אלו, או המלצה להמשך טיפול במרב"ד. בברכה, פנינה

מנהל פורום הערכת כשירות נהיגה ושיקום בריפוי בעיסוק