עייפות ושיעול בזמן מאמץ

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ספורט

18/06/2020 | 08:59 | מאת: אתי

שלום רב אני בת 49 ידועה עם סטטוס אינברסוס קרטגנר פניתי אלייך בשאלה לפניי כחודש ואכן הלכתי לבירור רק אעשה תזכורת למקרה מזה כמה חודשים במאמץ או בהרמת משקל כבד אני נורא מתעייפת מתנשמת ומשתעלת שיעול יבש שיכול לעבור אחריי מחצית השעה עד למנוחה מוחלטת נשלחתי לסיטי ריאות שיצא תקין למעט שקיעת סידן בכבד נשלחתי לבירור מעמיק בנוסף נשלחתי לאקו רגיל שהיה תקין ואקו במאמץ שהיה לי ממש קשה לא הפסקתי להשתעל אשמח אם תעזרי לי בהסבר התוצאות והאם יש הצדקה למה שעובר עליי Mild mitral regurgitation No evidence of inducible ischemia on submaximal stresd תודה מראש יום מקסים

28/06/2020 | 16:47 | מאת: אתי

מבקשת להוסיף קובץ של הבדיקה

שלום אתי, מנתוני האקו במאמץ שכתבת נראה כי הבדיקה לא הייתה אבחנתית לאיסכמיה מאחר ולא הגעת לרף הדופק הנדרש (שהוא 85 אחוס מדופק המטרה). לאור זאת לא ניתן לשלול גורם לבבי לסימפטומים. ממליצה לשקול בדיקת מאמץ פרמקולוגית. בהצלחה

ראה תשובה מעלה

מנהל פורום קרדיולוגיית ספורט