בקשת המלצה לניתוח בעקבות ריפלוקס

דיון מתוך פורום  כירורגיה של ושט-קיבה

20/11/2020 | 12:57 | מאת: אלי

שלום. אני סובל מריפלוקס מעל שנה. בבדיקת גסטרוסקופיה נמצא בקע סרעפתי באורך 3 ס"מ+ בארט 5 מ"מ . בבדיקת מנומטריה נמצא לחץ נמוך בסוגר ושטי תחתון, 60% גלים כושלים,DCI-952 בניטור חומציות נמצא TTVSUP 3.9%,TTVUP-13.6%, TTVTOTAL-9.8%. ב CT חזה נמצא בקע היאטלי גולש קטן. כדור קונטרולוק עזר חלקית ולא ניתן להמשיך מסיבת אוסטאופורוזיס. האם במצבי מומלץ ניתוח לתיקון הבקע +פונדופליקציה? האם לדעתך יספיק פונדופליקציה חלקית?

שלום לך אני חושב שאתה עומד בקריטריונים של אינדיקציה לניתוח .

20/11/2020 | 15:56 | מאת: אלי

האם לדעתך במקרה שלי יספיק פונדופליקציה חלקית? האם מומלץ בשיטת BELESY או DUPA?

עד גיל 70 מומלץ לבצע פונופליקציה מלאה ע'' ניסן ,מעל גיל 70 חלקית

20/11/2020 | 18:10 | מאת: אלי

האם בפונופליקציה מלאה יש סיכוי גדול יותר מבחלקית ,לאי יכולת לשחרר אויר לאחר בליעת אויר עם אוכל?

כמובן יש יותר סיכוי לתופעות הלוואי, אבל גם אנטי רפלוקס אפקט יותר גבוה

20/11/2020 | 18:50 | מאת: אלי

תודה על ההסבר התכליתי

בהצלחה

מנהל פורום כירורגיה של ושט-קיבה