כאבי בטן ממושכים ורקע משפחתי של סרטן בלבלב

דיון מתוך פורום  כירורגיה של ושט-קיבה

25/08/2020 | 22:16 | מאת: ליאת

כאבי בטן חודשיים לפני אוכל (ברעב) ואחרי אוכל, בכמות קטנה מהרגיל, אפילו בעת שתיית מים, נס,קפה. הכאב הוא באזור הטבור שני הצדדים לסרוגין ומתחת. כאב ברמה של לחיצה קטנה כמו כף הרגל של הפעוטה המונחת על הבטן או בשכיבה או ישיבה כאשר נוגעת לי בבטן ומנסה לקום. מצרפת קובץ של בדיקות גסטרו וקולנוסקופיה. האם יש לחשוש ממשהו כאשר לוקחים ביופסיה??

25/08/2020 | 23:12 | מאת: ליאת

מוסיפה שוב תוצאות כתובות

25/08/2020 | 23:22 | מאת: ליאת

ממצאים: גסטרוסקופיה ושט: רירית נראית תקינה, ולא נראו נגעים.חיבור 38 ס"מ נמצאה דלקת דרגה A. קיבה: רירית וקפלי הקיבה נראים תקינים כוללת הסתגלות הפוכה , נלקחו ביופסיות - מס 2 גוף. בצל התריסריון - רירית הבצל ניראית תקינה. חלק שני של התריסריון- רירית תקינה , נלקחו ביופסיות מס 1 חלק שני תריסריון. המלצה להמשך CT בטן כולל שתייה והזרקה. קלונסקופיה: המעי נבדק עד האילאום נמצאו טחורים פנימיים- עד האיליום ללא ממצא. האם יש משהו לדאוג מבחינת לקיחת הביופסיות??

שלום , בירטר גסטרו שלך תקין את צריכה להמשיך בירור בסיטי בטן עם חומר ניגוד בהצלחה

26/08/2020 | 09:26 | מאת: ליאת

תודה רבה

בהצלחה

מנהל פורום כירורגיה של ושט-קיבה