בעיות בליעה וכאבים באזור החזה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של ושט-קיבה

11/03/2020 | 18:30 | מאת: שני

שלום, קשה לי לבלוע (רוק, אוכל, מים) ואחרי האוכל יש לי כאב באזור החזה שעד הביקור אצל קרדיולוג חשבתי שהוא בגלל פעימות מוקדמות שמופיעות כל פעם אחרי האוכל מלוות בכאב שנחלש שהן מפסיקות, אבל הוא אמר לי שזה לא אפשרי שהכאב בגלל זה, והאמת שזה לא מרגיש לי כמו צרבת (סבלתי בעבר מצרבות ,לא ידוע הסיבה) הפנו אותי לשיקוף וושט ואנדסקופיה יש לי 3 שאלות 1- אם הבדיקות ניטור חומציות ובדיקת לחצים יכולות להחליף את הבדיקות שהפנו אותי אליהן? 2. הבנתי שיש בדיקה שבודקת אם זה מחוסר חומציות איך קוראים לה? 3. אם קרה משהו לסוגר הוושטי העליון בגלל הצרבות שהיו מה עושים, יש איזו תרופה/טיפול או שאני אצטרך ניתוח? תודה על העזרה.

שלום לך אין ספק לפי סיפור את צריכה בירור של מערכת העיכול עליונה . תמיד מתחילים משיקוף בליעה - מפת דרכים . לאחר מכן הסתכלות ישירה -גסטרוסקופיה . בדיקת חומצה ובדיקת לחץ בוושט - בדיקות נוספות ולא מחליפות אחת לשניה . לדעתי יש צורך בכל הבדיקות האלה כדי להגיע לאבחנה מדוייקת וכמובן להציע טיפול הכי טוב , הכי מתאים לא ידוע לי על הבדיקה ששאלת. לגבי סוגר ושטי עליון - בגדול אין טיפול כירורגי שיכול לעזור לבעיה שלו. טיפול תרופתי או אנדוסקופי בהמלחה

מנהל פורום כירורגיה של ושט-קיבה