שימוש במשחות עם תופעות לואי וניורומה

דיון מתוך פורום  פודיאטריה

06/11/2018 | 12:24 | מאת: מזל

שלום רב בעלי היה אצל רופא עור עקב פטרייה בכף הרגל [ורופא העור המליץ לו על משחת אגיסטן מרח אותה פעמיים ומאד צרב לו בכף הרגל] היה שוב אצל הרופא והחליף לו למשחת לימסיל שגם היא מאד צרבה מה עושים האם יש פתרון אחר?כמו כן בבדיקה הרופא ראה נורטון נירומה והמליץ על בדיקה עצבית אמר שיתכן שיש פגיעה עצבית למה הכוונה כי בעלי מתלונן בערב על צריבות לא נעימות בכף רגל שמאל במיוחד מאמצע היום בתודה מזל.

שלום רב מזל, יש פה כמה דברים במכתב שלך, אתייחס אחד אחדץ 1. פטרת- פטריה בכף רגל יכולה לגרום לגרד, קשקשת , אודם ושלפוחיות קטנות. אם יש צריבה בלבד זה לא אומר שבהכרח יש פטרת ולכן יתכן שהמשחה לא עזרה. בדיקה מיקולוגית יכולה לאמת האם מדובר בפטרת. 2.מורטן נוירומה- אכן בעיה עצבית שבה עצב בכף הרגל בין בוהן 2 3 או 4 5 עלול להילחץ וזה גורם לכאב אפילו תחושה של רדימות בבהונות הפגועות. בדיקת אולטראסאונד יכולה לאמת את ההבחנה. 3. צריבה בכף רגל- הצריבה יכולה להגיע גם מכיוונים אחרים כגון גב תחתון, כלי דם, בצקות אולי תופעת עור אחרת. במקרה כזה כל עניין לגופו יכול להבדק, צילום מותני לברור הצרויות החוליות גב תחתון, רופא עור או פודיאטר לבדוק אופציה של ממצא שונה מפטרת. מקווה שנתתי כיוון, בברכה, קרולין צמח פודיאטרית, יו"ר העמותה לפודיאטרים ופודולוגים בישראל. Specialist for Nail Surgery, Senior Consultant Podiatrist U.K.

מנהל פורום פודיאטריה