כאב כרוני חריג באזור מפשעה- יתכן שעקב כלי דם פגוע

דיון מתוך פורום  גידולי כלי דם, מומים וסקולריים והמנגיומות

03/12/2018 | 07:05 | מאת: אדם

שלום, אני בן 28. לפני כ-10 שנים נגרם לי כאב באזור האשך הימני (הקרין גם לצד שמאל של שק האשכים, ולאזור המפשעה מצד ימין שמעל שק האשכים). נגרם במהלך השירות הצבאי- לפי דעתי עקב פעילות גופנית במשך תקופה מסוימת עם מכנסיים לוחצות לא נוחות של מדים שלא אפשרו החלפתם, עובדה שלעתים הייתי נבוך לדבר עליה בבדיקות אורולוגים. לא אותר מעולם זיהום חיידקי בבדיקת שתן או מתרבית זרע, כמו כן לא קיימתי אז יחסי מין. בדיקות אולטרה-סאונד לא איתרו דבר אז, אולם נותר כאב כרוני שלא עבר עם השנים מאז. לפני כ-5 שנים, בחוסר מזל גדול- עקיצת יתוש באזור זה במפשעה גרמה להתגברות חריפה של הכאב. שוב בדיקת אולטרה סאונד תקינה, בדיקת שתן ותרבית זרע לא איתרו כל סימן לזיהום. נותרתי מאז עם קשיי הליכה חמורים, למעשה מתקשה ללכת עם מכנסיים שאינם רחבים מאוד. במשך מספר שנים לאחר מכן היה שיפור ברגשיות, אולם- לפני כשנה וחצי בתום הליכה ארוכה הייתה החרפה גדולה של הכאב אשר איננה עברה. חזר על עצמו שוב קרוב לשנה לאחר מכן לאחר מכן- עם החמרה נוספת. במצב הנוכחי- כבר מתקשה מאוד אף לצאת מהבית. מסקנה של אורולוג אחרון שערך הבדיקות (אולטרה-סאונד, בדיקת שתן, תרבית זרע) היא כי הבדיקות תקינות וכי אין סימן לאפידידימיטיס. (יש לציין כי הבדיקות הללו נעשו לפני ההחמרה האחרונה שאראה בעת הליכה) בבדיקת אולטרה-סאונד אחרונה נמצאו סימנים לוריקוצלה ברמה נמוכה, אם כי הרופא טען כי לא סביר כי זה מקור הכאב, ובטח לא ברמת הכאב והרגישות מהם אני סובל. עקב המצב החריג מאוד, נותרתי עם קשיים חמורים בהליכה ברמה של נכות, שהחמירו מאוד עם השנים. האורולוגים שבדקו עם השנים- התקשו להבין את הבעיה ועוד פחות כיצד לטפל בה. אובד עצות, לדעתי האישית- אני חשוב שיתכן שנגרמה בעבר (באותו אירוע לפני 10 שנים) פציעה שלא נרפאה באופן תקין, אולי בכלי דם, אשר הותירה כאב כרוני. אירועים שקרו לאחר מכן כנראה גרמו שוב ושוב לפתיחה מחדש של הצלקת/הפציעה הישנה שלא נרפאה היטב, מה שגרם שוב ושוב לדרדור הכאב הכרוני. אציין כי עם התגברות הכאב בתקופה האחרונה- אני מרגיש שמרכז הכאב הוא בכלי דם ספציפי שלדעתי אני יכול ממש לזהות אותו במגע, ואף כשאני מסתכל עם מראה לזהות אותו מבעד לעור בצד ימין של שק האשכים. מה ניתן ועליי לעשות במצב כזה? מבחינת בדיקות נוספות לעשות, דרכי טיפול כלשהן? כפי שניתן להבין, מדובר במצב שפגע באופן קשה ביותר באיכות חיי. אודה מאוד למענה.

שלום נשמע לי גם שהכאבים אינם משנים לוריקוצלה אבל אם אתה רוצה חוות דעת נוספת אפשר לתאם למרפאה של שותפי דר פרשטנדיג ב 02-564-5634

מנהל פורום גידולי כלי דם, מומים וסקולריים והמנגיומות