השפעת פעילות גופנית על לחץ הדם

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

13/11/2016 | 23:09 | מאת: ערן

שלום מה מנגנון ההשפעה של פעילות גופנית (כמו הליכה וכדו') על לחץ הדם? האם זה מוריד נקודתית בשעות שסמוך לפעילות, או שיש לזה השפעה יותר ארוכת טווח? כלומר, האם זה כמו תרופה שמשפיעה לכמה שעות, ולאחר מכן לחץ הדם חוזר להיות גבוה או שההשפעה נרחבת יותר. ובשביל לקבל את ההשפעות החיוביות של הליכה על ירידת לחץ הדם, האם זה תלוי ברמת הדופק בפעילות? במשך הפעילות? בתדירות הפעילות? מה מומלץ? תודה רבה

זה לא נושא של הפורום. בכוונה אני אענה בשתי תשובות. בתשובה הזאת אני חוזר ומזכיר שנושא של הפורום הזה זה הפרעות בקצב הלה

קודם כל יש לחדד את השאלה: האם מדובר בפעילות גופנית כחלק מהטיפול ביל"ד או השאלה היא מה ההשפעה של פעילות גופנית על ל"ד בכלל ללא קשר למחלות. 1) לגבי הפשעה של פעילות גופנית על ל"ד: - פעילות גופנית גורמת באופן תקין לעליה בל"ד עם ירידה בהתאוששות. 2) לגבי השפעה של פעילות על ל"ד באופן קבוע. זאת השאלה היותר מעניינת והחשובה. לפי מקחרים שונים שבוצעו בעשרות שנים האחרונות ברור והוכח שפעילות גופנית בעוצמה בינונית מורידה ל"ד אצל אנשים עם יל"ד וגם אצל אנשים בריאים. ההשפעה משמעותית מאוד (קצת יותר על ל"ד סיסטולי - "הגבוה"). ההשפעה נראת כבר כ-24 שעות אחרי פעילות ונשארת. כמובן ההשפעה תלויה בתדירות, הקפדה על פעילות. לשאלה על עוצמת הפעילוץ זה כן תלוי, אך פעילות בינונית (ז"א הליכה מהירה עד שמתחילים להזיע) כבר משפיעה. יתרה מזאת נראה שזה כבר מספיק (ז"א פעילות בעוצמה גבוהה יותר לא דווקא משפיעה יותר) חשוב לציין שהשפעה של פעילות היא רחבה יותר. ידוע שפעילות גופנית (ומדובר בהשפעה בדוקה, משמעותית מאוד, מורידה סיכונים בעשרות אחוז)מורידה סיכונים ל: 1) למחלת לב כלילית 2) שבץ מוחי 3) סרטן מעי הגס 4) סרטן שד ויש עוד השפעות. הפעילות המומלץת 5 פעמים בשבוע 30 דקות פעילות בעוצמה בינונית (או 150 דקות בשבוע) או 75 דקות בעוצמה גבוהה. ישנם נתונים שפעילות יותר משמעותית משפיעה יותר טוב עד לפעילות בערך כל יום של שעת פעילות בינונית. השפעה של פעילות בעוצמה גבוהה יותר מוסיפה מעט לירידה בסיכונים.

15/11/2016 | 20:32 | מאת: ערן

תודה רבה בעיקר רציתי לדעת האם הפעילות היא עם אפקט כמו של תרופה, כלומר תועלת זמנית קצרת טווח של כמה שעות שלאחר הפעילות או שהיא פועלת בצורה רחבה יותר. ואכן ענית על כך.

מנהל פורום הפרעות קצב לב