פרפור עליות בן 67, לא מעשן, שותה, פעיל ובריא בדר"כ.

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

12/12/2019 | 06:20 | מאת: דודי.ג.

לאחרונה התגלה אצלי בן 67, פרפור עליות. לפעמים מהיר לפעמים איטי. הוא מופיע ומבקר אותי כמעט כל יום. אני מטופל בקארדילוג פעם ביום ואלקוויסט פעמיים פעמים ביום- שניהם 5 מג. בנוסף בזאפיבראט 400 אחד ביום לאיזון שומנים. סה"כ 4 כדורים ביום. הולטר בשבוע הבא. אקו לב, צילום חזה, לחץ דם תקינים. 1. במקביל להופעת הפרפור התחילו הזעות לילה. 2. התחיל שיעול. האם יש קשר? ההמלצה שקיבלתי שעל הפרק: היפוך חשמלי. האם הפרפור יחזור אחרי תקופה? האם רצוי לי ללכת להיבדק עבור המלצה אחרת? שונה? תודה

רצוי או לרצוי להיבדק- שאלה לא במקום. במידה ומדבור בפרפור קבוע אחד הטיפולים זה היפוך עם או בלי תרופות. ברוב המקרים פרפור חוזר, אך תקופה שבה קצב יישמר נורמלי (סינוס) - לא ניתן לקבוע. לגבי שיעול, הזעות לילה- דרוש בירור חד משמעית. מציע לפנות לרופא המשפחה. האם יש קשר לפרפור - אפשר להגיד אחרי הבירור

מנהל פורום הפרעות קצב לב